MIUI 12 always on display IPS panelli telefonlarda olacak mı?

Deniz Gemici

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sorum şu Xiaomi Note 7 kullanıcısıyım bir sorum var MIUI 12 ile always on display gelelecek ama Xiaomi'nin çoğu telefonu IPS panel Redmi Note 7'ye de bu always on display gelecek mi?

IPS panellerde her bir piksel ayrı ayrı aydınlatma teknolojisi yok yani desteklemiyordur.Muhtemelen oled ekranlı telefonlarında kullanılır, ayrıca daha önce Mi 9t'de var diye biliyorum bu özellik.

Pek zannetmiyorum. Gelse bile yapısı ve çalışma prensibi nedeniyle LCD ekranlarda AOD kullanmak çok mantıklı değil zira LCD ekranlarda bir pikseli yakmak için ekranın arka aydınlatmasının çalışması gerekiyor. Bu da aynı ekran açıkmış gibi güç harcıyor ki şarjınızı çok çabuk bitirecektir.

OLED ekranlarda her piksel ayrı ayrı kontrol edilen ufak LED'ler olduğundan arka aydınlatma bulunmuyor ve bazı pikselleri çalıştırdığınızda sadece onlar güç harcıyor, siyah kalan pikseller güç harcamıyor ki AOD gibi durumlarda bu çok düşük güç tüketilmesini sağlayan olay zaten.

resmi olarak yok. custom romlarla olabilir muhtemeln yada sen apk olarak kurup deneyebilirsin

IPS panellerde her bir piksel ayrı ayrı aydınlatma teknolojisi yok yani desteklemiyordur. Muhtemelen oled ekranlı telefonlarında kullanılır, ayrıca daha önce mi 9T'de var diye biliyorum bu özellik.

İnşallah güzel bir şekilde ayarlama yaparlar da kullanırız ben kullanmak istiyorum çok hoş duruyor neyse zamanla göreceğiz her şeyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…