MIUI 14 yüklü telefonu MIUI 13 sürümüne düşürme

TakTakPaT

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşelmci: Amd ryzen 5 5600x
Anakart: Asus TUF 550M-plus
Ekran Kartı: Asus Dual RTX3060
RAM: Adata XPG TUF gaming 8GB DDR4 3200mhz ×2
Depolama: Samsung 980 1TB SSD
Kasa: FSP VG15FE
PSU: FSP hyper pro 650W
Arkadaşlar ben MIUI 14 yüklü telefonumu çok kasmasından dolayı MIUI 13'e çekme kararı aldım. Bundan doğan bir sorun var ama, o da sürüm düşürdüğümde IMEI numarasının değişecek olması. Şimdi sorularım şunlar:

Bu yasa dışı bir şey mi?
IMEI numaram değişirse tam olarak ne olacak?
Bu sürüm düşürme olayını yaparken telefonun pert olma olasılığı nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Söz konusu link

Linkini verdiğim sitede aşağı kaydırıp yorumlara bakarsanız (zaten 4-5 tane yorum var), orada birinin IMEI numarası değişecektir yazdığını görürsünüz. Ben de bundan dolayı bir tık belirsizlikteyim.

Cihaz yurt dışı ise yurt içinde IMEI kaydı yapılmışsa gidecektir ama cihazı yurt içinden aldıysanız ROM düşürme sonrası genelde IMEI kaybı olmuyor. Modelden modele fark ediyorsa onu bilmiyorum ama. Ben yurt içinden aldım MIUI 13'e düşürdüm iki hafta önce sonra MIUI 14 Global sürüme geçiş yaptım hiç bir sıkıntı ve IMEI kaybı yaşamadım. Cihaz Türkiye'den alınma ve cihaza uygun doğru ROM kurulursa genelde problem olacağını sanmam. Cihaz koduna uygun doğru ROM ve eksiksiz kurulum işlemleri önemli ama belirteyim. Önce bootloader kilidi açılacak daha sonra Recovery'e göre daha risksiz olan Mi Flash ile Fastboot ROM kurulumu yapabilirsiniz.

Bu "uyumluluk" telefonun modeline göre mi oluyor? Oluyor ise "Xiaomi Redmi Note 11S" için uygun olan ROM' u nerden bulabilirim? Bulabilme imkanınız varsa o da olur.

Örnek 1
Örnek 2
Bu iki site Xiaomi, Redmi ve Poco cihazlar için ROM paylaşımı yapan yaygın sitelerdir. Mesela ben üstteki siteden indirip kurdum.
Official bu da Xiaomi'nin kendi sitesi cihaz ve model için yayınlanmış ROM'lar burada bulunur ama bazen son güncellemeler eklenmemiş olabilir.
Her neyse gördüğüm kadarıyla Redmi Note 11S için iki farklı model var bunlar Redmi Note 11S 4G (fleur) ve Redmi Note 11S 5G (opal). Sizin cihaz bu ikisinden hangisi önce onu öğrenmeniz daha sonra uygun ROM'u indirmeniz lazım. Bölgelere göre cihaz kodlarında farklılıklar oluyor mesela Türkiye ve Global için farklı Çin için farklı Hindistan için farklı gibi gibi. Telefon hakkında kısmında MIUI sürüm numarası içerisinde de ülke kodu olur uyumluluktan kastım bunlar Sizin cihazın 'fleur' yada 'opal' hangisi ise o ROM'u indirmeniz lazım. Örnek olarak mağazadan AIDA64 uygulamasını indirip açtıktan sonra sistem bölümünden cihaz ve board kısmından telefonun kodunu öğrenebilirsin daha sonra telefon hakkında kısmından MIUI sürüm numarası neyse o bölge ROM'unu da indirebilirsin biraz karışık gelmiş olabilir ilk başta.
Biraz uzun oldu ama örneğin diyelim ki sizin cihaz Redmi Note 11S 4G (fleur) ve Türkiye ROM kurulu o zaman fleur kodlu ROM dosyaları içerisinden Türkiye sürümünü indirmek cihaz için doğru yazılımı indirmek olacak daha sonra bilgisayar için gerekli driverler Mi Flash ve telefondan yapılması gereken işlemler var.

Cidden çok sağol. Ben dediğin rom işini Miui downloader bu uygulamadan çözdüm geçenlerde. Gayet şık ve anlaşılır bir arayüzü vardı, o yüzden güvendim (shiftdelete.net sitesinde de bundan bashetmişler, dedim "galiba güvenilir") . Ordan yapıcam. Çok teşekkürler.

Son düzenleme:
Bu Xiaomi hala aynı mı ya? Benim de A2 Lite telefonumu Android 10 yükleyip mahvetmişlerdi, geri dönmek de imkansızdı.

Bu Xiaomi hala aynı mı ya? Benim de A2 Lite telefonumu Android 10 yükleyip mahvetmişlerdi, geri dönmek de imkansızdı.
Muhtemelen her cihazda önceki cihazla araya çok mesafe koyuyolar (hem donanımsal, hem yazılımsal). Bunun sonucunda da yeni bir güncelleme geldiğinde yeni model için çıkarttıklarından, eski cihaz buna ayak uyduramıyor. "Ama optimizasyon diye bir şey de var." gibi bir argüman çıkıyor ortaya fakat Xiaomi' nin bundan haberi var mı bilmiyorum. Cidden rezaletler bu konuda.

Geri dönmek imkansız değil ama biraz zahmetli Kilidi açmak gerekiyor oda ilk başta bir hafta bekletiyor açtıktan sonra ister alt sürüme düşür ister güncelleme ile gelmeyen üst sürümü kur ister custom ROM ister farklı bölge ROM'una geçiş yap sana kalmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…