Merhabalar, MIUI sürümleri arası geçmeyi bilmeyen arkadaşlarımız için kısa ve öz şekilde anlatmak istediğim için böyle bir rehber oluşturmak istedim. Bu anlattıklarım bilgisayarı olanlar içindir. İlk rehberim olacağı için eksikler olabilir şimdiden teşekkürler.
Adım 1 (BootLoader Kilidi açma/kapama):
Öncelikle Mediatek işlemcili telefonlar için BootLoader kilidini kolayca açmaya yarayan bir dosyayı indirmemiz lazım. Link :
MediatekBootloaderUnlock.zip
drive.google.com
MediatekBootloaderUnlock.zip
drive.google.com
Not : Eğer Mediatek işlemcili bir cihaza sahip değilseniz 7 gün beklemek zorundasınız.
Adım 1.1 (BootLoader açma işlemi için gereken driver):
İndirdikten sonra masaüstüne yeni bir klasör oluşturup ZIP dosyasının içinde ki dosyaları masaüstüne oluşturduğumuz klasöre atıyoruz. İçinde sadece işimize yarayacak 4 dosya var diğerlerini ellemeyin.
Gerekli olan 1 tane driverımız mevcut sisteminiz 64 bitse x64 kurunuz, 32 bit ise x86 kurunuz. Kurduktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın.
Adım 1.2 (BootLoader açma işlemi):
Gelelim BL kilidini açma işlemine. Öncelikle telefonu kapatıyoruz ve USB kablosuyla bilgisayara bağlıyoruz. Eğer ilk defa bağladıysanız biraz bekleyin ki driver kurulsun aksi takdirde işlem sırasında telefonu görmeyebilir.
Ardından telefon kapalı haldeyken ve USB ile bağlıyken UnlockBootloader.bat adlı dosyayı açıyoruz. Açtıktan sonra telefonu görmesi için ses kısma tuşuna basılı tutun. Olmazsa USB çıkarıp tekrar takın bu sefer ses açma tuşuyla deneyiniz. Eğer ikisinden birisini deneyip olduysa kendisi otomatik olarak BL kilidini açacaktır.
Adım 2 (Cihaza uyumlu ROM bulma):
BL kilidimizi açtık her şey tamam ama eksik olan tek şey ROM. Öncelikle verdiğim linke gidiniz ardından oradan cihazınızla uyumlu FASTBOOT ROM indiriniz. Link :
Download Xiaomi Firmware - MIUI Download - Mi ROM - MiFirm
Xiaomi Firmware ⭐ MIUI Download ROM ⭐ Mi ROM ⭐ Redmi ROM ⭐ Mi Unlock Tool ⭐ Global ROM ⭐ Mi Flashtool ⭐ Download free and high speed
mifirm.net
Download Xiaomi Firmware - MIUI Download - Mi ROM - MiFirm
Xiaomi Firmware ⭐ MIUI Download ROM ⭐ Mi ROM ⭐ Redmi ROM ⭐ Mi Unlock Tool ⭐ Global ROM ⭐ Mi Flashtool ⭐ Download free and high speed
Adım 2.1 (ROM Flashlama uygulaması):
ROM tamam fakat flashlamak için uygulama lazım. Link :
Mi Flash Tool v20220507 – Xiaomi Tools
xiaomitools.com
Mi Flash Tool v20220507 – Xiaomi Tools
xiaomitools.com