Rehber MIUI Sürümleri Arası Geçiş - PC

Merhabalar, MIUI sürümleri arası geçmeyi bilmeyen arkadaşlarımız için kısa ve öz şekilde anlatmak istediğim için böyle bir rehber oluşturmak istedim. Bu anlattıklarım bilgisayarı olanlar içindir. İlk rehberim olacağı için eksikler olabilir şimdiden teşekkürler.

Adım 1 (BootLoader Kilidi açma/kapama):

Öncelikle Mediatek işlemcili telefonlar için BootLoader kilidini kolayca açmaya yarayan bir dosyayı indirmemiz lazım. Link :

Not : Eğer Mediatek işlemcili bir cihaza sahip değilseniz 7 gün beklemek zorundasınız.

Adım 1.1 (BootLoader açma işlemi için gereken driver):

İndirdikten sonra masaüstüne yeni bir klasör oluşturup ZIP dosyasının içinde ki dosyaları masaüstüne oluşturduğumuz klasöre atıyoruz. İçinde sadece işimize yarayacak 4 dosya var diğerlerini ellemeyin.

1677438491869.png

Gerekli olan 1 tane driverımız mevcut sisteminiz 64 bitse x64 kurunuz, 32 bit ise x86 kurunuz. Kurduktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın.

Adım 1.2 (BootLoader açma işlemi):

Gelelim BL kilidini açma işlemine. Öncelikle telefonu kapatıyoruz ve USB kablosuyla bilgisayara bağlıyoruz. Eğer ilk defa bağladıysanız biraz bekleyin ki driver kurulsun aksi takdirde işlem sırasında telefonu görmeyebilir.

Ardından telefon kapalı haldeyken ve USB ile bağlıyken UnlockBootloader.bat adlı dosyayı açıyoruz. Açtıktan sonra telefonu görmesi için ses kısma tuşuna basılı tutun. Olmazsa USB çıkarıp tekrar takın bu sefer ses açma tuşuyla deneyiniz. Eğer ikisinden birisini deneyip olduysa kendisi otomatik olarak BL kilidini açacaktır.

Adım 2 (Cihaza uyumlu ROM bulma):

BL kilidimizi açtık her şey tamam ama eksik olan tek şey ROM. Öncelikle verdiğim linke gidiniz ardından oradan cihazınızla uyumlu FASTBOOT ROM indiriniz. Link :

Adım 2.1 (ROM Flashlama uygulaması):

ROM tamam fakat flashlamak için uygulama lazım. Link :

Adım 3 (ROM Flashlama işlemi):

Not : Flashlama sırasında asla bilgisayarı kapatmayın, kablolarla oynamayın. Cihazınız BRICK olabilir.

Flash uygulamasını açmak için bunu açınız :

1677438040850.png

Açtıktan sonra böyle bir şey çıkacak :

Buna Install diyebilirsiniz önemli değil.

1677438072701.png

Bu kısımda ise dosyayı seçiyoruz

1677438295833.png

Burada ise clean all seçili olacaktır

1677438331175.png

Bütün işlemler bittikten sonra Flash a basıp sadece kurmasını bekleyeceksiniz.

Not : Eğer ROM yükledikten sonra BL kilidi kapalıyken hata alıyorsanız BL kilidini tekrar açarak sorunu çözebilirsiniz.

Rehberim bu kadardı umarım yardımım dokunmuştur.

Hocam elinize sağlık bir sorum olacaktı. TRWP yükleyip mi rom atmak daha mantıklı yoksa bu yöntemle Mi?

Endonezya daha akıcıdır o yüzden Endonezya öneririm.

Sıkıntı olmaz ise onu kurmayı düşünüyorum bir de hocam verdiğiniz sitede Endonezya bulamadım, orada mı yok yoksa ben mi bulamadım, bir baksanız size zahmet.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı