Mix mastering yaparak para kazanmak mümkün mü?

Mert_002

Decapat
Daha fazla  
Selam sorumu şöyle açıklayayım. Ben bir takım programlar satın alarak insanların şarkılarına bir beat autotune falan basarak para kazanmam mümkün mü? Ek olarak popüler şarkıların speed up veya remixlerini yaparak YouTube'da paylaşırsam telif konusunda sıkıntı çıkar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam sorumu şöyle açıklayayım. Ben bir takım programlar satın alarak insanların şarkılarına bir beat autotune falan basarak para kazanmam mümkün mü?
Beat kendiniz yapabiliyorsanız, ve o işte iyiyseiz olabilir.
Eğer başkalarının yaptığı beatleri / sample ları satarsanız; satın alan kişinin telif nedini ile şarkısı banlanırsa, o kişiler sizin yüzünüzü - gözünüzü dağıtabilir. RAP camiasında akli dengesi yerinde adam pek olmaz.

Ek olarak popüler şarkıların speed up veya remixlerini yaparak YouTube'da paylaşırsam telif konusunda sıkıntı çıkar mı?

Sıkıntı çıkar elbette. Hatta hakkınızda hırsızlıktan ceza davası dahi açılabilir.

Ek olarak başlıkta "Mastering" kelimesi gördüm. Bu bir mühendislik alanı. Ses mühendisliği mi okudunuz?

Ek olarak başlıkta "mastering" kelimesi gördüm. Bu bir mühendislik alanı. Ses mühendisliği mi okudunuz?

Hayır okumadım arkadaşım bahsetmişti bana mühendislik alanını olduğunu sizden öğrendim bunları araştırdığımda mix ve mastering birlikte geçiyordu aynı şey sanıyordum sağ olun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı