Miyop gözler düzelir mi?

TheWylde

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GTX 1660 SUPER TWİNFROZ 7 , B450M GAMİNGPLUS , AMD 5 5500
Bir süre önce doktora gittim ve bana miyop olduğumu söyledi. Yanlış hatırlamıyorsam iki gözümde 1.7 idi galiba. Gözlük yazdı ve dedi ki gözlerin çok kötü değil gözlük takarsan düzelir ilerlemez dedi. Sürekli uzaklara odaklanmamı güneş ışınından uzak kalmamı söyledi. Eğer istersem laser de yaptırabilirmişim ama gözlük kullanırsam geçeceğini söyledi. Sizce gerçekten geçer mi? Yakını çok net görebiliyorum 5-10 metre sonrasını göremiyorum bulanık görmüyorum sadece uzak olduğu için gözlerimi kısıp öyle bakarsam anca net görebiliyorum. Yardımınıza ihtiyacım var seneye MSÜ var ve gözlerimi düzeltmem lazım.

Benim de seninkisi gibiydi gözlük takmama rağmen ilerledi ben Jandarma seçeceğim muhtemelen gözümü çizdirmem lazım.

Benim de seninkisi gibiydi gözlük takmama rağmen ilerledi ben Jandarma seçeceğim muhtemelen gözümü çizdirmem lazım.
Peki gözümü çizdirsem sağlıkta fark ederlermi komutanlar. Eğer fark ederlerse üni okuyup askerde asteğmen olmak istersemdemi sıkıntı olur biliyorsanız.

MSU. Eğer sağlıktan kalırsam normal bir üniversite.
MSÜ olduğunu ben de ilk mesajınızda görebiliyorum. Her okulun (Kara, Hava ve Deniz) mevcut sağlık yönetmeliğinde belirttiği kurallar vardır. Söylerseniz eğer incelemelerimi yapıp elde ettiğim bulguları paylaşacağım...

Kara harp düşünüyorum

Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği Kapsamında:

"MADDE 4-
(1) Bu Yönetmeliğe bağlı ekler şunlardır:

c) Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan general, amiral, üstsubay, subay, yedek subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve er, askeri ve sivil öğrenci ve öğrenci adayları, yedek subay adayları, sivil personel ve sivil personel adayları, yükümlüler ile erbaş ve erlerin sağlık yeteneklerine göre gruplandırmalarını gösteren Hastalık ve Arızalar Listesi (EK-C)."

Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'ndeki Hastalık ve Arızalar Listesi (EK-C) Kapsamında:

"I. GÖZ HASTALIKLARI
MADDE 1
AÇIKLAMA
: Bu madde referans maddesidir, işlem için kullanılamaz.

A)
1. Camlarla düzeltildikten sonra her iki gözün görme dereceleri (bir gözün görmesi 0.2’den aşağı olmamak kaydıyla) toplamının 10/10 (10/10 dahil) ila 20/10 olması.
AÇIKLAMA:
0.2 + 0.8 ile TAM arası.
0.3 + 0.7 ile TAM arası.
0.4 + 0.6 ile TAM arası.
0.5 + 0.5 ile TAM arası.
0.6 + 0.4 ile TAM arası.
0.7 + 0.3 ile TAM arası.
0.8 + 0.2 ile TAM arası.
TAM + 0.2 ile TAM arası.

B)
1. Camlarla düzeltildikten sonra her iki gözün görme dereceleri toplamının 10/10 (10/10 dahil) ila 4/10 (4/10 hariç) olması.
AÇIKLAMA:
0.4 ile 0.8 arası + 0.1.
0.4 ile 0.7 arası + 0.1 ile 0.2 arası.
0.4 ile 0.6 arası + 0.3.
0.1 ile 0.5 arası + 0.4.

2. Camlarla düzeltildikten sonra bir gözün görme derecesinin 4/10 ila tam arasında olduğu halde, diğer gözün görme derecesinin 2/10’un altında olması (0.1 ve altı).
AÇIKLAMA:
TAM ile 0.4 arası ve + 0.1 ve altı.

C)
Bu dilim uygulanmaz.

D)
1. Camlarla düzeltildikten sonra her iki gözün görme dereceleri toplamının 4/10 ve daha aşağı olması.
AÇIKLAMA:
0.1 + 0.1 ile 0.3 arası.
0.2 + 0.1 ile 0.2 arası.
2. Bir gözün görme derecesi ne olursa olsun, ışık hissi olsa dahi diğer gözde görme yokluğu
AÇIKLAMA: (P+P) TAM ile (P+P) arası."

Bahsi geçen "Hastalık ve Arızalar Listesi (EK-C)" incelendiğinde 5 sayfadan oluşan ve toplamda 9 madde altında toplanan "Göz Hastalıkları" ile ilgili açıklamalar bulunmaktadır. Normalde bu 9 maddeyi de paylaşmayı düşünüyordum ancak kaplayacağı alandan ötürü bir problem çıkabilir, bu sebeple yalnızca "MADDE 1"'de yer alanları paylaştım, geriye kalanları kaynakçadan incelersin (PDF'e göre sayfa 52'den itibaren başlamaktadır).

Ek olarak tavsiye niteliğinde sunabileceğim şey ise bahsi geçen listede "Göz Hastalıkları" ile ilgili tüm maddeleri fotokopiden çıkartman ve iyi denilebilecek bir devlet hastanesinde/özel hastanede ilgili uzmana bunu paylaşmandır. Uzman da yönetmelik dahilinde görüş ve düşüncelerini paylaşır, sen de ona göre hareket edersin...

(Not: Bahsi geçen yönetmelik ile ilgili 10 Ekim 2024 Perşembe günü 9015 Karar Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayınlanmıştır fakat ilgili kararnamede bahsi geçen konuya dair bir spesifik düzenleme bulunmamaktadır. İncelemek isteyenler için kaynakçada paylaşılmıştır.)

Kaynakça

Son düzenleme:
Ozaman fotokopisini çıkartıp devlet hastanesinde göz doktoruna sunacağım

Bende sizin gibiydim hocam maalesef düzelmiyor yukarıda hocamın dediği gibi daha çok ilerledi çizdirmeyi düşünüyorum ama bir yandan korkuyorum pek sağlıklı bulamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…