Miyop, Havacılık Yönetimi için problem midir?

Makaleler
3
Yer
Trabzon
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS Prime B550M-K
AMD Ryzen 5 5500
ASUS Dual RTX 3060 12GB VRAM
Adata XPG 4x8 GB 32GB
Kingston 1TB NV2 NVMe PCIE 4.0
FSP Hyper Pro H3 650W 80+ Bronze
ASUS TUF GAMING VG247Q1A 23,8 inç Full HD (1920x1080), 165 Hz, 1ms
Hepinize merhaba. Bu yıl uzun zamandır istediğim Havacılık Yönetimi bölümüne yerleşmeye niyetim var. Sıralama olarak çok rahat alacağım, ondan yana bir problemim yok. Bugüne kadar miyop olmamın da bir sakıncası olacağını düşünmedim. (Pilotaj değil sonuçta) Fakat bugün tercihler için baktığımda 49. özel koşul dikkatimi çekti.

Sarıyla belirtiğim bölgedeki ''Görme kaybı/eksikliği'' kısmı düşündürdü beni. Aslında farklı bir şey olduğunu düşünüyorum ''Görme kaybı'' dediğimiz şeyi ama internette tatmin edici bir cevap bulamadım. Belki burada bir bilen olur diye sizlere sorayım dedim. 4.5 - 4.75 miyop var bende de. Bu bölüme girmem için bir engel midir bu acaba? Yardımcı olabilirseniz gerçekten güzel olur. Cevaplarınızı bekliyorum. İyi sosyaller.

Son düzenleme:
Rapor alacağım zaten ondan yana bir problem yok da sadece merak ettim. Görme kaybı dediğimiz şey benim rahatsızlığımdan farklı bir şey mi diye. Göz dışında bir problemim yok. Gayet sağlıklı bir insanım. Raporu almakta sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum.

Sivil havacılıkta pilotaj için engel teşkil edecek miyop derece sınırı 6'dır. Sizin bölümünüz de havacılık yönetimi zaten; buradan kaynaklı bir sorun olacağını düşünmüyorum. Yani siz uygunsunuz; başka bir sorun çıkmaz ise girebileceğinizi düşünüyorum. Ancak iki gözün toplamı mı 4.75 yoksa tek göz için mi söylediniz, onu da belirtin lütfen.

En son kontrolümde (1 yıl bile olmamıştır) 4.50 bir gözüm, 4.75 bir gözümdü. 6 sınırını ben de duydum bir yerden ama iki göz toplamı için miydi yoksa tek göz için miydi hatırlamıyorum. Üniversiteye ulaşmaya çalıştım. ''Sizi öğrenci işlerine aktarıyorum.'' dediklerinden 30 saniye sonra telefon kapandı beklediğim gibi. Öğrenci işleri güzide ülkemizde öğrenci problemlerini çözmemek için var malumunuz. Pilotluk en büyük hayallerimden biriyken göz olayı yüzünden peşinden gidemedim. Havacılık Yönetimi de aynı şekilde ilgimi çeken, istediğim bir bölüm. Umarım onda da bir problem çıkmaz önüme.

başka bir sorun çıkmaz ise...

Sağlık raporunda başka bir problem çıkmayacağına emin gibiyim. Herhangi bir hastalığım yok. Sporumu aksatmayan sağlıklı bir insanım. Göz dışında bir problem çıkmayacaktır rapor için.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim ilginiz için. @InJustice Önerdiğiniz kişilerin cevabını bekliyorum.

Öncelikle bu 6 sınırı tek göz için değil, 2 göz için ayrı ayrı geçerlidir.

Ki sizin bölümünüzde bunun bir önemi yok. Bildiğim kadarıyla göz ile ilgili ameliyatlık vb. Bir sorun varsa sıkıntı oluyor. 6'yi gecirmediğiniz sürece bir şey olmayacaktır.

Gidip sağlık raporu alacaksın. Kontrolde doktor görebiliyor musun vb. diyecek. Gözlük kullanıyor musun der. Görebildiğin sürece "gözlüklü, pozitif" yazacaktır rapora.

Başarılar

Ameliyatlık bir problemim kesinlikle yok. Klasik kalıtsal bir miyop var bende. 10-15 gün içinde tekrar gideceğim doktora. 5 sınırına dayanmış olması da ihtimaller arasında. Ama gözlük kullanırken herhangi bir görme kaybım/problemim olmuyor. Yakın zamanda da lazer tedavisi düşünmüyor değilim. Sizin dediğinize göre de rapor alacağım (Ki almakta bir problem yaşamam) ve bu raporu kendilerine sunduğumda bir problemim kalmayacak. Umarım hızlı bir şekilde hallolur gider hepsi.

Teşekkür ederim.

Pilotluk eğitimlerinde iki gözün toplam bozukluk değeri 6'yı geçmemelidir. Maalesef pilotaj için rapor alamazsınız siz.

Fakat sizin bu üniversite bölümü için alacağınız sağlık raporu pilot sağlık raporu değil. Yani bu değerler sizi bu bölüme başvurmak için engellemez. Orada belirttiği kısım körlük, sağırlık, tek kulak duyma kaybı, kulak zarı yırtığı, bulanık görme, tek göz körlüğü ve renk körlüğü gibi hastalıklardan bahsediyordur. Sizin bu görevi icra edeceğiniz sağlık koşullarınız farklıdır ve pilotluk kadar detaylı ve ince ayar değildir emin olun. Tahminimce ehliyet kurslarında alınan sağlık raporları tarzı bir rapordur çok büyük bir çekinceniz olmasın.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…