Miyop için lens takmak mantıklı mı?

Makaleler
4
Yer
Alanya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: AMD Ryzen 3 3100 - Anakart: Gigabyte B450M-S2H - Ekran Kartı: Sapphire Pulse RX 6600 - RAM: Adata XPG Gammix 8GB 3200MHz (x2) - SSD: GeIL Zenith R3 High Performance 512GB - HDD: WD Blue 1TB 7200RPM - Kasa: Dark Diamond Pro Mesh - PSU: High Power 500W 80+ Bronze - Monitör: Asus TUF Gaming VG259QR 165HZ 1 ms

İşletim Sistemi: Windows 11 Pro

Telefon: Samsung Galaxy A52
Merhaba, 16 yaşındayım ve okulda tahtayı göremiyorum. Gözlükten nefret ediyorum ve acaba lens mi alsam diyorum. Acaba lensin bakımı çok zor mu ve takmak mantıklı mı?

10 küsüratlı gözlük kullanıyordum. 1.50 veya 2 astigmat var tam hatırlamıyorum. Gözlükten bunaldım bende. 10 seneyi geçti ve bu sene maskeden dolayı sürekli buhar yapmasından sıkıldım. Doktora gittim lens için. Gözümün uygun olduğunu söyledi ve 9 numara lens yazdı. Sanırım lenslerde 8 numaradan sonra astigmat yokmuş. Ondan dolayı benim lensimde astigmat yok. İlk başlarda astigmat biraz rahatsız ediyor fakat 1 ay sonunda alıştım. Lensin kendisine alışma sürem 1 hafta olmadı sayılır. Gözlüğe göre kesinlikle daha rahat. Bakım konusunda Youtube'da veya Google'da bulabileceğiniz kaynakların dediklerinin dışına çok çıkmadan uyarsanız bir sıkıntı olmuyor. Herhangi bir zorluğu yok benim için. 4. ayımdayım.

İkisi de. Sağlık olarak gözünüzün mikrop kapma ihtimali artar ve yakın bir ekrana bakarken rahatsız edebilir.
Lens kullanan biri olarak mı bunu söylüyorsunuz? Ayrıca lens temizliğine dikkat etmezseniz tabii ki mikrop kapma ihtimali artar. Şahsen yakın ekrana bakma konusunda da benim için çok bir fark olduğunu söyleyemem.

Lens kullanan biri olarak mı bunu söylüyorsunuz? Ayrıca lens temizliğine dikkat etmezseniz tabii ki mikrop kapma ihtimali artar. Şahsen yakın ekrana bakma konusunda da benim için çok bir fark olduğunu söyleyemem.
Arkadaşlarım kullanıyor. 1-2 yıl önce ben de lens kullanmak istiyordum. O zaman sorduğumda bunu demişlerdi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı