Miyop ve astigmat ilerler mi?

Eskipcmahrumu

Decapat
İyi akşamlar. Son zamanlarda eskisi kadar iyi göremediğimi, az uzaktaki yazıları okuyamadığımı fark ettim. Arkamdaki arkadaşlar bile okurken ben önden okuyamıyorum. Doktora gittik ölçtü biçti, hatta en son mercekleri değiştirerek yazıları okumaya çalıştırdı ve bitince merceği çıkarınca tüm yazılar kayboldu gözümde. Tahmin ettiğim gibi miyop ve astigmat çıktı. Gözlük yazdı 1 2 güne elime geçecek. Renkli gözler bu durumda daha hassasmış. Durumlar nasıl, ilerler değil mi?

Dosya Ekleri

• IMG_20230411_215432.jpg
    268,5 KB · Görüntüleme: 292
Son düzenleme:
Bende 4 numara miyop, 0.25 astigmat var. Ben direkt 4 numara ile başladım gözlüğe. 15 yaşındaydım 18 olacağım aynı lensi kullanıyorum. Epeydir kontrole gitmeye gerek duymadım. Belki ben anormalimdir .doktor bana gözlüğü her zaman takacaksın demişti.

Miyop fazlaymış sizin, bence gidin valla sağlık bu, ben 13 yaşında takmaya başlayacağım vallahi moralim bozuldu

Vallahi abartmıyorum hiç. Annem bile okuyor ben okuyamıyorum. Gözüme aletlerle falan bakarlarken ufak kıpırdatmıştım belki ondan bir pay da olabilir.
Hocam fazla abarttınız bence. Benim astigmat 0.75 ve miyop ise 3. Çok kafaya takma. (Şey sadece gözlük yokken önümü göremiyorum.)

Vallahi abartmıyorum hiç. Annem bile okuyor ben okuyamıyorum. Gözüme aletlerle falan bakarlarken ufak kıpırdatmıştım belki ondan bir pay da olabilir.
1 numaraya kadar görmede o kadar sorun olmaz. Astigmattan kaynaklanıyordur diyeceğim ama onun da derecesi çok düşük.

Miyop fazlaymış sizin, bence gidin valla sağlık bu, ben 13 yaşında takmaya başlayacağım vallahi moralim bozuldu
Bence geç hocam ben 8-9 yaşında ilk gözlüğümü takmıştım o zaman miyop vardı 0.75.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…