Miyop ve astigmat ilerler mi?

Yaşın biraz küçük olduğu için numara büyüyebilir ama dert etme. Ayrıca 0.50 çok düşük bir değer bu kadar zorluk yaşanmaması lazım bence. Bazen odak sorunu oluyor bende. Eğer yakın mesafeye çok bakıp bir anda uzağa bakınca göremeyebilirsin, belki sadece bende öyledir. Bir kere uzağa odaklan biraz öyle test et bakalım olacak mı?

Bilemiyorum bazen aynı odada olduğum insanın suratını bile tam göremiyorum.

Bilemiyorum gözlerim renkli olduğu için çok hassas birde. Onunda payı var.
Hocam ama çok can sıkmaya gerek yok. Yaşıtız (neredeyse) ve doktor en son bana yakın da başlamış dedi. Koymadı bile.

Öylede oluyor ama bazen bildiğin öyle görüyorum görüntü değişmiyor.

2 gözün toplamı 1 olana kadar askerî pilot yapıyorlar sen bu numaralardan şikayet ediyorsun, fazla abartıyorsun. Günde 10 saat bilgisayara bakmazsan bir şey olmaz, anormal şeyler yapma yeter. Bana 2 sene önce keratokonus teşhisi kondu, seninkinden yüksekti numaralar, gözlük almamayı tercih ettim, gittikçe daha iyi görüyorum.

Abartmıyorum hemen döşemeye başlamışsınız ön yargıları. Bilgisayara artık bakmıyorum LGS var. Ama telefon ve kitap la aram var.

Benim gözümde ilk başta sadece miyop vardı aslında. 3 derece miyop vardı. 1.5 yıl önce kontrole gittiğimde astigmat da çıkmış dediler. 2 derece de astigmat var şuan. Normal miyop şuan 3.25 falan. Neredeyse ilerlemedi gibi. 0.50-0.75 bir şey değil ama gelecekte ilerleyebilir. Bana doktorlar hep ergenlikle değişmesi normal diyorlardı. Şuan çok kafana takma.

Ben ilk gözlük takacağım zaman içimden "Gözlük takmam, bana yakışmaz ve çok kötü" demiştim. Sonradan alışıyor insan. Çerçevesinin şekli güzelse ayrı bir hava katıyor

Tamamdır geçmiş olsun sizede.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…