Miyop, ışığı retina yerine retinanın önünde görme hastalığıdır. Bu, göz egzersizleri ile geçecek bir şey değil. Belki ilerlemesini yavaşlatabilir. Lazer dışındaki diğer çözümler hatta lazer dahi kesin geçirecek diye bir şey yok maalesef.Selam millet, 14 yaşındayım. 2 ay önce miyop olduğunu öğrendim ve gözlük takıyorum sol 1.25 sağ 1.30 numaraya sahibim. Genetik değil sülalede ben harici gözlük takan yok. Tüm hayatım boyunca mı takacağım çünkü bazı yerlerde miyop tedavisi lazer dışında yok dediler doğru mu? Miyop olanlar gözlük numarası hiç düşmüyor muş doğru mu? Göz egzersizleri ile kurtulmak mümkün mü?
Miyop, ışığı retina yerine retinanın önünde görme hastalığıdır. Bu, göz egzersizleri ile geçecek bir şey değil. Belki ilerlemesini yavaşlatabilir. Lazer dışındaki diğer çözümler hatta lazer dahi kesin geçirecek diye bir şey yok maalesef.
Gözlük konusunda, benim gözlerimin ikisi de 2.5, ama yaklaşık 2 yıl takmadığımı bilirim. Bu noktada bence kendini biraz kabullenmen lazım. Gözlük seni rahatsız ediyorsa lens de takabilirsin belki.
Miyop, ışığı retina yerine retinanın önünde görme hastalığıdır. Bu, göz egzersizleri ile geçecek bir şey değil. Belki ilerlemesini yavaşlatabilir. Lazer dışındaki diğer çözümler hatta lazer dahi kesin geçirecek diye bir şey yok maalesef.
Gözlük konusunda, benim gözlerimin ikisi de 2.5, ama yaklaşık 2 yıl takmadığımı bilirim. Bu noktada bence kendini biraz kabullenmen lazım. Gözlük seni rahatsız ediyorsa lens de takabilirsin belki.bid
Peki dostum bu benim genetiğime işleniyormu yani çocuğum sırf gözlük taktım diye oda gözleri hassas olurmu sence ?Miyop, ışığı retina yerine retinanın önünde görme hastalığıdır. Bu, göz egzersizleri ile geçecek bir şey değil. Belki ilerlemesini yavaşlatabilir. Lazer dışındaki diğer çözümler hatta lazer dahi kesin geçirecek diye bir şey yok maalesef.
Gözlük konusunda, benim gözlerimin ikisi de 2.5, ama yaklaşık 2 yıl takmadığımı bilirim. Bu noktada bence kendini biraz kabullenmen lazım. Gözlük seni rahatsız ediyorsa lens de takabilirsin belki.
Hayır, hayır, bilgisayarla pek alakası yok. Miyop hiçbir akrabanda olmayabilir fakat bu çekinik gen ailende bulunuyordur ve sana denk gelmiştir.O zaman desene y****** yedik lazer ile de mi gitmiyor miyop hiç düzelmez mi dostum kesin bir şey var mı gözlüğü aldığım gözlükçü bana belki düzelir demişti bilgisayar oynadık diye tüm hayatımı mahfettim...
Peki dostum bu benim genetiğime işleniyormu yani çocuğum sırf gözlük taktım diye oda gözleri hassas olurmu sence ?
Hayır, hayır, bilgisayarla pek alakası yok. Miyop hiçbir akrabanda olmayabilir fakat bu çekinik gen ailende bulunuyordur ve sana denk gelmiştir.
Bu yıl biyoloji dersini iyi dinle. 
Çocuğun için de aynı olay geçerli, miyop genine a diyelim, senin genin miyop olduğun için AA olur, evleneceğin kişiye bağlı sonrası. Onun olabileceği genler AA, AA, AA. Seninle çiftlendiğinde AA, AA gelebilir. Eğer AA gelirse senin gibi miyop olur.
Hayır, hayır, bilgisayarla pek alakası yok. Miyop hiçbir akrabanda olmayabilir fakat bu çekinik gen ailende bulunuyordur ve sana denk gelmiştir.
Çocuğun için de aynı olay geçerli, miyop genine a diyelim, senin genin miyop olduğun için AA olur, evleneceğin kişiye bağlı sonrası. Onun olabileceği genler AA, AA, AA. Seninle çiftlendiğinde AA, AA gelebilir. Eğer AA gelirse senin gibi miyop olur.
Evet, sen genetik olarak miyopsun. Bilgisayar kullanmasaydın belki birkaç yıl sonra fark ederdin olduğunu, ama pek bir şey değiştirdi diyemeyiz.Peki dostuk ben bilgisayar ile oynamasam da yine miyop olur muydum sence ve tembel gözüm bir gözü diğerinden numarası daha yüksek bazen yüksek olan gözlüğünü kapatıyorum diğeri ile bakıyorum bu tembel göze yararı olabilir mi doktor sormaya fırsat vermedi miyop olduğunu bile kendim öğrendim sadece gözü bozuk şunu gözlükçüye verin dedi.
Bütün miyoplar hepsi genetik ten dolayı mı oluyor gözü sonradan bozma gibi faktörler geçerli değil miEvet, sen genetik olarak miyopsun. Bilgisayar kullanmasaydın belki birkaç yıl sonra fark ederdin olduğunu, ama pek bir şey değiştirdi diyemeyiz.
Genetiğinde olmadan da miyop olmak mümkün, evet. Fakat bu düşük bir ihtimal.Peki dostuk ben bilgisayar ile oynamasam da yine miyop olur muydum sence ve tembel gözüm bir gözü diğerinden numarası daha yüksek bazen yüksek olan gözlüğünü kapatıyorum diğeri ile bakıyorum bu tembel göze yararı olabilir mi doktor sormaya fırsat vermedi miyop olduğunu bile kendim öğrendim sadece gözü bozuk şunu gözlükçüye verin.
Bütün miyoplar hepsi genetik ten dolayı mı oluyor gözü sonradan bozma gibi faktörler geçerli değil mi
Genetiğinde olmadan da miyop olmak mümkün, evet. Fakat bu düşük bir ihtimal.
Kanımca genlerinde vardı ve bunu tetikledin, hayatının herhangi bir noktasında olacaktı bu zaten.
Gözlükten bu kadar korkma.