Philotheos01
Kilopat
Arkadaşlar selam. Dün bilgisayarımı formatladım ve her zamanki gibi 0dan sürücüsüz ve temiz yükleme yaptım. Ardından ilk formatı attıktan sonra bilgisayarı güncelleyip yeniden başlattıktan sonra mavi ekran hatası verdi. Eğer yanlış hatırlamıyorsam BOOT ile ilgili bir hataydı ve hiçbir şekilde açılmadı. Elimde kurulum USB'si olduğun için tekrar yükledim. Fakat içime sinmeyen bir şeyler vardı. Normalde asla gram kasma takılma olmayan bilgisayarım garip şekilde en basit uygulamayı, dosyayı açarken bile kasılıyor, takılıyordu. Sonra SuperAntiSpyware adlı programla taratırken MKeeperStat/mkeeper.exe adlı bir dosya gördüm ve ayrıca onun yanında "S-1-5-18\Software\GAV" adlı dosyayı gördüm x86 ve x64de. Biraz araştırdım Çin Trojan Virüsü olduğu söyleniyor. Hiçbir Türkçe kaynak yok. Önceki attığım formatta bile kasma oluyordu. Bundan Kurtulmanın bir yolu var mıdır? Windows 10 Single Language kullanıyorum ve Lisanslı. Yani CMD ya da onun gibi bir şeyle aktif etmedim gidip satın aldım. Sayısız programla taradım hiç tehdit olarak algılamadı ama bilgisayarım halen kasıyor ufak ufak. İlgilenenlere teşekkür ederim.
Düzeltme: Dosyaları hiçbir şekilde bulamıyorum gizli dosya olarak bile görünmüyor.
Düzeltme: Dosyaları hiçbir şekilde bulamıyorum gizli dosya olarak bile görünmüyor.
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: