ML240L RGB Fan Sesi Sorunu

Makaleler
1
Yer
Nevşehir Merkez
@Cooler Master Türkiye, hafta sonunu saymazsak ML240L RGB sıvı soğutma aldım. Faninin teki 1250 RPM'den sonra resmen bozuk araba porya sesi gibi ugulduyor. 3'lü Air balance fani aldım onunda tekinde uguldama değil ama rahatsız edici bir ses var, onlar da 3 ay oldu. Şimdi ne yapmam gerek demeyeceğim, garantiye gitmesi gerek. Hepsi yerine sorunlu fanları göndersem olur mu ve yetkili servis kim?
Diğer soruyu unuttum. Pompa yuzde 60'da çalışıyor. Pompayı PWM'e mi cekeyim? Yoksa %100 mu yapayım?
Son sorum ise ilk çalışmada şu sesi geldi normal mi? Ilk kez sıvı soğutmam oldu da

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende 120'lik olanı var fan kronik sıkıntılı ben sessiz modda çalıştırıyorum 1000 rpm'de onun dışında çok ses yapıyor.

Evet biraz öyle sıkıntılı bir model. Soğutması fena değil ama sesi rahatsız edici. Arkadaşımda da var aynısı corsair fan ile değiştirdi şimdi sıkıntısız kullanıyor.

Evet biraz öyle sıkıntılı bir model. Soğutması fena değil ama sesi rahatsız edici. Arkadaşımda da var aynısı corsair fan ile değiştirdi şimdi sıkıntısız kullanıyor.
HD120'lere bakıyordum. Ben hava sesinden rahatsız değilim. AB 3'lu paketinden aladigim fanlar da tıkırtı var. Soğutmanın bi fani yok iyi değerinde uğultu var yüksek devirde sanki çap dönen malzeme ses yapar ya öyle. Corsair'in fanları nasıl ki? Onlarda da böyle sesler yoksa çıkan rüzgar sesi onemli değil işlemciyi tam verimli kullanmak isteyip zaten sesi olmayan fan aramak yanlış ama bu ses hava sesi olsun böyle tıkırtı, uguldama sesi gibi degil. Cooler master yazacak mi aceba merak ediyorum.

Ürünün kendi fanı birazcık değişik motor sesi veriyor gibi sanki. Arkadaş nanodan 80 TL'ye Corsair SP serisi bir fan aldı ondan sonra hiç ses çıkmıyor sessiz çalışıyor dedi. Bende bir ara deneyeceğim

Ben de aynı soğutmayı kullanıyorum. BIOS dan fan ayarlarında oynama yapınca seste azalma oluyor. Ben o şekilde yaptım azaldı

En güzeli corsaire geçmek heralde, CM Türkiye de bu konuya cevap veremedi . Dediğim gibi uğultu, tıkırtı olmasın yeter.
Ben de aynı soğutmayı kullanıyorum. BIOS dan fan ayarlarında oynama yapınca seste azalma oluyor. Ben o şekilde yaptım azaldı
Dostum AB'ler şuan 912 RPM de sabit gene aynı tıkırtı var. Sıvı sogutmayi da kısamam işlemci 1.4v ile çalışıyor.

Biosa girdiğinde fan ayarları var. Orada derece ve yüzde dilim için ince ayar yapıyorsun. Ben denedim. İşlemcim Ryzen 3600 ve problemim yok. Aynı performansta düşük seste çalışıyor. Sen de dene sıcaklık artışı olursa. Eski moduna alırsın.

Düşük zaten ama oyuna girince hali ile RPM arttırıyor. Uğultu ve tıkırtı var. Yollarım yani elimde noctua fan var gelene kadar onları takarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…