Merhaba, Cooler Master ML240L RGB sıvı soğutucumun RGB fanları çalışmıyor. Pompa RGB'si ise sorunsuz çalışıyor. Yaklaşık 3 gün önce sistemimi bilgisayarcıya monte ettirdim. Bana sıvı soğutucunun RGB'lerinin çalışmadığını söyledi. Ben de RGB fanların çalışması için yazılım kurulması gerektiğini ve bu yüzden çalışmadığını düşündüm. Eve gidince Mystic Light'tan denedim ama sıvı soğutucuyu algılamıyordu.
Technopat'ın inceleme videosunu izleyince, kablonun bir kontrol kumandasına bağlandığını ve gücünün Molex kablosuyla sağlandığını öğrendim. Kontrol ettiğimde ise kablonun doğrudan ARGB Hub'a takıldığını, kontrol kumandasının da dönüştürücüyle birlikte kutuda olduğunu fark ettim.
Sanırım bilgisayarcı, soğutucunun ARGB model olduğunu düşünerek kabloyu doğrudan ARGB Hub'a takmış ya da kontrol kumandasını fark etmemiş. Acaba kabloyu ARGB Hub'dan çıkarıp kontrol kumandasına bağlasam ve Molex kablolarını da doğru şekilde taksam, RGB fanlar çalışır mı? Bu işlem bilgisayara zarar verir mi? Ayrıca Molex bağlantısını yapacağım PSU'dan gelen bir soket/konnektör zaten bulunur mu? Kablolamadan hiç anlamıyorum.
Yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler.
Çözüldü, ARGB hub'tan çıkarıp anakarttaki "JRGB1" portuna taktım.