MLD M500 Ultra M.2 SSD alınır mı?

• Konuyu başlatan ense0
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 8.657

ense0

Centipat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
realme 10 G99 8GB RAM 128GB internal storage+ 64GB Samsung microSD
Meslek
Öğrenci
İtopya'da 1100TL gibi bir fiyata 7000Mb/s okuma 4700MB/s okuma değerlerine sahip MLD M500 Ultra M.2 SSD adında bir SSD var.
Ama fiyatına göre çok yüksek okuma yazma değerlerine sahip. Ben 2 tane 1TB SSD almayı düşünüyorum ve bütçem çok olmadığı için fiyatı inanılmaz uygun. Ama bu kadar düşük bir fiyata böyle değerler açıkçası garip ve pek emin olamadım ve Samsung veya Corsair gibi bilindik bir marka olmadığı için biraz arada kaldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
MLD genelde önerilmez. Muhtemelen vaat edilen hızları alamayacaksınız.

Yanlış bilgi: SSD'nin kontrolcüsü nedeniyle ürün o hızlara ulaşamaz.
Merhaba,

Cihaz o hızlara ulaşabilir ama MLD markası çok kaliteli bileşenler kullanmıyor ama yüksek fiyatlara cıkamıyorsan alabilirsin.
Ben kullanıyorum MLD SSD kendi özel yazılımı Firmware Update gibi özellikleri ucuz yollu SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçenlerde bu forumda aynı SSD'yi gözüne kestiren birisi vardı. Ne dediysem ikna olmadı. Sadece düşük fiyatına ve orada yazan sözde okuma yazma hızına aldandı. Ben yine de anlatmaya devam edeceğim.

MLD bu işte tecrübeli bir marka değil. TBW garantisi vermiyorlar. Yazılım desteği yok. Aynı modeli birbirinden farklı kalitede parçalar kullanarak satabiliyorlar. Mesela M300 modelini ilk çıktığında sanırım TLC NAND yonga deyip sattılar. Sonradan incelemesi yapılanlar daha düşük ömürlü QLC yongalı çıktı. Birileri alıp detaylı incelemediği sürece hangi kontrolcüyü kullanmışlar, hangi NAND takmışlar anlamak imkansız. Anlaşılsa bile farklı partilerde daha düşük kaliteli parçalar da çıkabilir tıpkı M300 olayında olduğu gibi.

Kısacası güvenilmez bir markadır. Uzak durun. Orada yazan okuma ve yazma hızlarına inanmayın. Böyle kalitesiz markalar o hızlara ulaşmakta zorlanacağı gibi ulaşabildiği yerde de stabil kalamayacaktır. Hele ki düşük SLC/TLC önbelleği, DRAM olmaması ve QLC kullanılması gibi durumlar söz konusu olursa o hızlar(özellikle yazma yönünde) çakılacaktır. Ne kadar zaman sonra bozulacağı konusuna girmiyorum bile. Onu kestirmek imkansız.

Geçenlerde bu forumda aynı SSD'yi gözüne kestiren birisi vardı. Ne dediysem ikna olmadı. Sadece düşük fiyatına ve orada yazan sözde okuma yazma hızına aldandı. Ben yine de anlatmaya devam edeceğim.

MLD bu işte tecrübeli bir marka değil. TBW garantisi vermiyorlar. Yazılım desteği yok. Aynı modeli birbirinden farklı kalitede parçalar kullanarak satabiliyorlar. Mesela M300 modelini ilk çıktığında sanırım TLC NAND yonga deyip sattılar. Sonradan incelemesi yapılanlar daha düşük ömürlü QLC yongalı çıktı. Birileri alıp detaylı incelemediği sürece hangi kontrolcüyü kullanmışlar, hangi NAND takmışlar anlamak imkansız. Anlaşılsa bile farklı partilerde daha düşük kaliteli parçalar da çıkabilir tıpkı M300 olayında olduğu gibi.

Kısacası güvenilmez bir markadır. Uzak durun. Orada yazan okuma ve yazma hızlarına inanmayın. Böyle kalitesiz markalar o hızlara ulaşmakta zorlanacağı gibi ulaşabildiği yerde de stabil kalamayacaktır. Hele ki düşük SLC/TLC önbelleği, DRAM olmaması ve QLC kullanılması gibi durumlar söz konusu olursa o hızlar(özellikle yazma yönünde) çakılacaktır. Ne kadar zaman sonra bozulacağı konusuna girmiyorum bile. Onu kestirmek imkansız.

Bende bunu yazdıktan sonra Technopat YT'den baktım ve düşündüğüm gibiymiş. Ama ambalaj olsun okuma yazma olsun sanki çok kaliteliymiş gibi gözüküyor. Bende SSD araştırması yapmadan önce Samsung 980 Pro gibi bir seviyede bakıyordum bu ürüne. Teşekkürler

Merhaba,

Cihaz o hızlara ulaşabilir ama MLD markası çok kaliteli bileşenler kullanmıyor ama yüksek fiyatlara cıkamıyorsan alabilirsin.
Ben kullanıyorum MLD SSD kendi özel yazılımı Firmware Update gibi özellikleri ucuz yollu SSD.

Sanırım biraz daha koyup Corsair alacağım. Teşekkürler

Corsair alınmaz, MLD M500 Ultra da alınmaz. Fury Renegade bakın. 980 Pro'nun bile üstündedir.

Evet daha iyi ama ben 2 tane 1TB SSD almayı düşünüyorum Renegade alırsam 6-8k oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı