MMOFPS Oyunu Yapmak İstiyorum

Daha fazla  
Merhabalar. Başlıktan da görebileceğiniz gibi MMOFPS tarzında Online bir oyun yapmak istiyorum. Oyunu Unity 2017 motoruyla yapmak istiyorum. Oyunda başlıca şu özelliklerin olmasını düşünüyorum:

• Online olacak, oyuncular birbirleriyle iletişim halinde olabilecek.
• Silah özelleştirme sistemi olacak. (Desen, üst eklenti, susturucu gibi. Oyuncular bunlardan istediklerini kullanacaklar veya hiç kullanmayacaklar.)
• Kasa açılım sistemi olacak. (Yukarıda bahsettiğim özelleştirme ürünleri bu kasalardan çıkacak.)
• Market sistemi olacak. Oyuncular bu marketten kasa ve özelleştirme ürünü alacaklar.
• Hesap oluşturma sistemi olacak. Oyuncuların hesapları kaydolacak ve oyunu başka bir cihazda çalıştırdıklarında oyuna kaldıkları yerden devam edebilecekler. (Özelleştirme ürünleri, hesap seviyesi, para miktarı gibi)

Sürecin ne kadar meşakkatli olacağından, bu işe belki aylarımı vermem gerekeceğini biliyorum. SketchUp'ta harita yapımı, silahlara desen yapımı gibi bazı şeyleri biliyorum.

Bu konuda bana yardım ederseniz çok sevinirim. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Yardımcı olabileceğim tek bir konu var. Lütfen eklentiler vs. kasalardan çıkmasın. Sadece kozmetik kasalardan çıksın. Para kazanacağız diye milletin oyun zevkini ellerinden almayın. P2W olmasın yani anlayacağınız.
Hocam düşündüğüm şey tam olarak şu: Oyuncular oynayarak bir miktar oyun içi para kazanacaklar. Bu paralarla kasalar alacaklar. Kasalardan skinler çıkacak. Ek olarak susturucu, dürbün gibi eklentileri oyun içi kazandıkları paralarla alacaklar. Eklentiler normal markette satılacak diyelim o zaman. :)
Hocam ilk önceliğiniz, yapacağınız projenin bağımsız, kendine has bir proje olmasını temenni etmeniz.
Hocam aklımda oyunu diğer MMOFPS oyunlarından ayıracak birkaç şey var. Özellikle bazı Türk yapımı oyunlardaki artı basma sisteminden tamamen uzak olacak. Parayla sadece desen, sprey gibi kozmetikler alınacak. Yeni seri ekleyip 20 liraya satıp insanlara full saçma sapan şeyler vermek yerine 20 lirayı bile oldukça değerli kılmayı hedefliyorum. Özetle, insanlara 20 liraya %5 civarında iyi desen çıkma ihtimali yerine 20 liraya o desenden 4-5 tane vermeyi hedefliyorum. Kozmetikler eğer ücret talep etmemi gerektirse bu ücreti minimum derecede tutacağım.
Bunu yaptılar zaten adı da Zula.
Zula'da 20 liraya iyi bir şey çıksın diye kasa alıyorsun, içinden en gereksiz şey çıkıyor. İnsanların cebine yazık. Ben projemde insanlara 20 liraya o iyi şeyden 4-5 tane vermeyi hedefliyorum.
Hocam adam susturucu, üst eklenti diyor maalesef :(
Susturucu, üst eklenti olacak ama şöyle düşünün: 2 maç oynadınız. Toplamda 1000 oyun parası kazandınız. Bu kazandığınız oyun parasıyla gidip A silahına üst eklenti alacaksınız. Sonra 1 maç daha yaptınız 500 oyun parası kazandınız. Bu kazandığınız oyun parasıyla da markete gidip A silahına susturucu alacaksınız. Neye para verdiğinizi bileceksiniz ve oyun içi parayla alışveriş yapacaksınız.
Tabi ki oyun yapımı maliyeti düşük bir şey değil. Sunucu masrafları vs. olacak. Bu masrafları karşılamak için de bazı kozmetik eşyaları (desen gibi oynayışa etki etmeyen eşyaları) gerçek parayla satacağım.
Konu ile bilgisi olanlar için e-posta adresim [email protected] 'dan bana ulaşabilirsiniz. :)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı