MMORPG için %60 klavye kullanmak

Makaleler
2
Yer
PCMR diyarı
Daha fazla  
Genellikle aktif olarak MMORPG oynuyorum. Guild Wars 2 ve Black Desert Online bu oyunların başını çekiyor. Aktif olarak F tuşlarını kullanmak zorundayım ve nadiren makro kullanıyorum. Eski klavyem olan Corsair Strafe'i emekli etmem üzerine yeni mekanik klavye bakmaya başladım ve son zamanlarda şu %60 klavyeler gözüme aşırı hoş gelmeye başladı. Numpadi pek önemsemiyorum ancak F tuşlarının erişiminin FN tuşu ile olması beni zora sokar mı? %60 klavyelerle MMORPG oynamak veya oynamaya alışmak mümkün mü? Oyunlarıma ve PvP'ye önem veren biriyim. Yine de o şıklık ve minimalist tasarımla RGB uyumundan kendi gözlerimi alamıyorum. Sizce %60 klavye almaya değer mi? Alışmak ne kadar zaman alır? Aktif olarak %60 klavye kullanıp MMORPG oynayan kişilerin tavsiyelerini bekliyorum.

Numpad'e ihtiyaç duymayan birisinin %60 alması gayet mantıklı aslında. Ama siz F tuşlarını aktif olarak kullanıyorsanız biraz sıkıntı olabilir. Oyun sırasında FN kullanmak zor. TKL klavyelere bakabilirsiniz.
Hocam TKL veya full arasında değilim zaten. Onda seçim yapmam. Sadece şu %60 klavyeler aşırı şık şeyler. Üstelik beyaz olanlarından alıp deathadderın gövdesini de logosu kalacak şekilde beyaz karbon fiberle kaplayacağım. Çok güzel gözükecek ancak kullanışı zor olur. Ne yapsam bilemedim şuan. Cada ile RK61 arasında gidip geliyorum. Şimdi daha önce %60 deneme şansım da olmadı ki bir yorum yapayım. Strafeden sonra alışamamak kötü olur açıkcası. Şuan Bloody B324deyim ve klavyem olmadığı için oyuna giresim gelmiyor vallahi :D

Aslında %75 diye geçen layoutlardan lazım sana eğer fonksiyon tuşlarından vazgeçemiyorsan. Ama pre built klavye hiç görmedim o layoutta.

Aslında %75 diye geçen layoutlardan lazım sana eğer fonksiyon tuşlarından vazgeçemiyorsan. Ama pre built klavye hiç görmedim o layoutta.
Customa da bütçe yetmiyor hocam malesef. Çok arada kaldım cidden ne yapsam bilemiyorum. GK61 niye bu kadar şık olmak zorunda ki. Üstelik waterproof...
Numpad'e ihtiyaç duymayan birisinin %60 alması gayet mantıklı aslında. Ama siz F tuşlarını aktif olarak kullanıyorsanız biraz sıkıntı olabilir. Oyun sırasında FN kullanmak zor. TKL klavyelere bakabilirsiniz.
Hocam %60 klavyeyle pvp videoları izledim. Boardcamli videolar ve millet çatır çatır fn ile kullanıyor resmen. Ancak ekranı da klavyeyle çeviriyorlar. Ben buna adapte olabilir miyim bilmiyorum. Bir elle fn+ok tuşları diğer elle normal kontroller ve fler falan. Çok zor gözüktü iyice gözüm korktu vallahi.

Son düzenleme:
Büyük ihtimalle aldıktan 2-3 gün sonra sahibinden üzerinden "Sadece kontrol edilmek için açıldı, sıfır kutulu" diye ilan açacaksınız. MMORPG için %60'lık klavyeden aman uzak durun.
Hocam birkaç gündür araştırmasını yapıyorum. Genellikle WoW oyuncuları sıkıntı yaşarken GW2 ve BDO oyuncuları alışılır demiş. Eğer akıcı oyunda alışmak mümkünse o şıklık için değer.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı