Daha ilgili ve bilgili arkadaşlar vardır elbet ama özetle;
Şu dili öğreneyim de onda oyun yapayım diye bir durum yok. Çok büyük oyun şirketleri kendi oyun motorlarını yazıp, o oyun motorunda yapacakları oyunu geliştiriyor. Dili de kendi parametrelerine göre karar veriyorlar. Ancak bu öyle opsiyonel bir seçenek de değil. Marketten çikolata beğenir gibi dil beğenilmiyor.
Her dilin eksi ve artıları var elbet birbirleriyle karşılaştırıldığında.
Sen bu seviyede olmadığın ki muhtemelen de olamayacağın için (yani oyun motoru yazma kısmını diyorum, bireysel değil şirket ve büyük yatırımlar düzeyinde olacak işler onlar) senin daha çok oyun motorlarını inceleyip karar vermen gerek. Kısa bir araştırma ile hangi oyun motorları var ve avantajları nelerdir bulabilirsin. Ki seçtiğin oyun motorunda kullanacağın dili de ona göre otomatikman seçmiş olursun. Örnek olarak Unity'de C# ve JS yazılabilir.
Söylediğim gibi elbet benden kat be kat bilgili ve ilgili, bu işin içinde olan insanlar vardır ve onlardan fikir alman daha mühim.
Ancak genel itibariyle kullanacağın dil muhtemelen C++ veyahut C# olacaktır.
Burada asıl önemli olan ise "Haydi hurraaaa" deyip dili çalışmaya başladığında pek bir ilerleme kaydemeyeceksin.
İşin doğasında bu var. İçine işleye işleye ilerleyeceksin. O yüzden hevesini hemen kaybetme. Ki (örnek olarak C++ varsayıyorum) dili öğrendiğinde, sadece C++ kullanmayacaksın. Uzun bir serüven olacak, birçok şey öğreneceksin, öğrenmek zorundasın. Sonra oyun motorunun kullanımını da öğreneceksin falan derken epey bir süre ister istemez geçmiş olacak. Tabi senin öğrenme hızına göre de değişir.
Tavsiyem önce temelden girip programlama mantığını kap, eğitimler al izle öğren. Sonrasında ilerle ki hevesin kursağında kalmasın.
Okyanusa dalma bir anda. Önce suyu tanı yağmur altında. Sonrasında birikintilere basmaya başla tıpkı bir çocuk gibi. Belini geçmeyen suya gir. Suyu sev, suya alış. Biri destek olsun, belinden/elinden tutsun su yüzeyinde tutsun seni. Alış, öğrenmeye başla. Kıyıda çırpın, debelen. Yüzmeyi öğrendim dediğinde denize gir, ustalaş. Emin ol kendinden ki okyanusa girebilesin. Orada boğulup kalmayasın. Böyle bir metafor özet olabilir sanırım.
Yazasım geldi uzunca yazdım ama...