Arkadaşlar MNG Kargo'dan Hepsiburada üzerinden PS5 sipariş vermiştim. Kargo 5 gün gecikince açıkçası işkillendim. 5 gün sonra kargo geldi garip olan adam sitenin nerede olduğunu VB. sorarken kamera kayıtlarına baktığımızda şifreyi kendi girmişti. Yani daha önce siteyi biliyordu. Bu bariz dolandırıcılık yani. Neyse 5 gün gecikti sonra geldi ben o sırada dışardaydım. Babama söylemiştim gelecek kargo diye. O da almış. Şimdi şöyle:
1-Fatura kısmı yırtık.
2-Hepsiburada'daki satıcının herkese attığı pakette kırılamaz Vb. şekilde ibareler bulunan tertemiz kutuyken benim kargoda gelen yırtık pırtık üsütnde ibare olmayan bir karton kutuydu.
3-PS5'in kutusu zaten yırtılmış ve alttan açılmıştı.
4-PS5'in CD yeri çalışmıyordu.
5-Standın vidası demir değil plastikti. Ve kabloları bağlayan metalin etrafı kağıttandı, plastik değildi.
6-Kargo 4-5 gün gecikmişti.
Ben bunları yazıp iade istedim Hepsiburada'dan ve yarın vereceğim iadeye. Sorum şu, iade ettiğim yer kabul etmezse (çünkü pisliği yapan kargo çok yüksek ihtimalle) ne yapmalıyım? Tüketici haklarına gitmeli miyim? Kameraların saati yanlış ve asansör kamerası çalışmıyormuş sitede. Sizce ne yapmalıyım? Ürün Eurasia garantili diye aldım ama kargocular bozuk PS5 koymuş olabilir. Sizce ne yapmalıyım?
Bir de yazmayı unutmuşum. Teslim edilen kişiye benim veya babamın adı yerine asdasdassad sadasdasdasd tarzı bir random yazılmış.