Mobil bir uygulamanın yazım maliyeti

hattori hanzo

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Öncelikle konuyu doğru yere açıp açmadığım konusunda tereddüt yaşıyorum. Eğer ki yanlış yerdeyse özür dilerim. Umarım doğru yere taşınır.

Hayırlı akşamlar. Sayın arkadaşlar bir süredir aklımı kurcalayan bir uygulama fikri var. Ancak kendim ne yazık ki "hello world" bile yazmaktan aciz birisiyim. Şekil itibari ile meşhur araba ilan sitesine benzeyen, konsept olarak onun mantığına yakın ama herhangi bir şeyin satılmayacağı bir uygulama fikri bu.

Sadece Android ve iOS üzerinde çalışacak, elle tutulur, çalıştığını gösterebileceğim, menülerinin, çalışma mantığının ve amacının yatırımcıya gösterilebilecek halde olacağı bir uygulama yazdırabilmenin maliyeti ne olur ve ne kadar sürede olur?

Ben şu an için PowerPoint'te bir taslak hazırlıyorum. Nerede hangi butonlar olacak? Nerede ne yazacak? Ufak tefek ikonların yerleri falan.

Bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne kadar bütçe ayırabilirsen okadar kaliteli ürün elde edersin. Anadolunun ücre bir üniversitesinde okuyan yazılımcıya karın tokluğuna da yaptırabilirsin. Şirketlerle anlaşıp ciddi paralar da ödeyebilirsin. Farkedeceğin üzere eline geçen ürün baya farklı olacaktır.

Bir şey satılmayacaksa böyle bir uygulama fikrine neden ihtiyaç duydunuz hocam? Eğer böyle bir ilginiz varsa hobi olarak kendiniz uğraşın inanın uğraşmaya değiyor. Parayla yaptırdığınız bir proje size kâr sağlamayacaksa ne gerek var masrafa? Eğer bir şey satmayacaksanız PHP üzerinden bile bir site yapabilirsiniz üstelik sunucu, domain masrafınız vs. olmaz. Uygulama için de Android Studio kullanarak güzel işler çıkartabilirsiniz.

Öncelikle cevap için teşekkürler. Aslında öncelikli hedef reklam üzerinden para kazanmak. Eğer ki iş hayal ettiğim yere gelirse o zaman yeni para kazanma yöntemleri eklemeyi düşünüyorum. Aslında bir şey satılmayacak dedim çünkü satmak yerine kiralama üzerine bir uygulama olacak. Hobi olarak değil de ciddi bir iş olarak görüyorum hayata geçirebilirsem. Şimdilik ilk hedef aktif olarak kullanılmaktan çok yatırımcıya tanıtıp, destek sağlarsanız bakın bunu hayata geçirebilirim demek için.

Araba ilan sitesine benzer, e ticaret mantığında olmayan ama kiralama mantığı olan. Doğru mu anladım? Evet ise kendimden örnek vereyim, platform başı minimum rahat 3.000 TL isterim.

Doğru anlamışsınız. Evet e-ticaret mantığından kasıt ben ilk aşama olarak sadece reklamdan kazanmayı planlıyorum ancak kiralama ücretini kiracıdan, kiralayana aktaracak bir sisteminden üzerinde barındırılması gerekiyor.

Kiracı sisteme girip kredi kartıyla araç & ürün kiralama yapacak ise bu işin içinde sanal pos da var. (Eft/Havale mantığı olursa dolandırıcılık ön safta yer alır.)
Ve çoğu yazılım firması, sanal pos modülünü ek ücrete yazıyor.
Sanal pos için doğrudan banka ile anlaşmak için zaten şirket sahibi olmak gerekiyor. Aracı siteleri kullanarak da sanal pos alınabilir. Tabii bu işin yasal süreçleri de var her ne kadar e-ticaret olmasa da sistemde para aktarım olayı var. (Kiralayandan kira sahibine aktarılan ücret.)

Atıyorum ben sizin uygulamanızı kullanıyorum. Aracım için mesaj geldi, kiralamak istiyorlar. Konuştuk, sonuca vardık ve kiraladım. 2 Gün sonra aracım çalınır, başına bir şey gelirse bu durumda sistem mi sorumlu kullanıcı mı?

Demek istediğim; kullanıcı sözleşmesi, politikalar vesaire çok önemli rol'e sahip.

Kesinlikle çok güzel noktalara değinmişsiniz. Öncelikle havale eft gibi bir durum olmayacak. Sadece kredi kartı ile ödeme. Sanal posun entegrasyonu nasıl oluyor bilmiyorum. Ancak daha önce de belirttiğim gibi öncelikli hedef bir prototip elde etmek. Posun sadece görüntüden ibaret olan bir demosu yazılıma dahil edilebilir. Yatırımcılarla görüşüp destek alınması halinde şirketleşip, gerekli yasal düzenlemelerle uygulamaya dahil edilmesi mümkün.
Hırsızlık mevzusuna gelince, bu konuda yardımcı olabilecek kişi ve makamlara danışıp buna göre size cevap vermem daha doğru olur ama sonuçta bir rent a cardan araç kiralamadan bir farkı yok. her ikisinde de risk eşit miktarda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…