Açıkçası çok merak ettim ben de. Şu an GT 820M bir kart var fakat GTA 5'i 50-60FPS oynayabiliyorum aşağıda belirttiğim sistemde.
Asıl konuya gelecek olursak, mobil kart ile normal kart arasındaki performans, kullanım, ömür farkı nedir?
Mobil kartlar laptoplar için üretilmiş kartlardır. Normal kartlara göre performansı daha düşüktür. Mesela bendeki GTX 760 arkadaşımdaki GTX960M'den kat be kat daha iyi.
Mobil kartlar laptoplar için üretilmiş kararlardır. Normal kartlara göre performansı daha düşüktür. Mesela bendeki GTX 760 arkadaşımdaki GTX960M'den kat be kat daha iyi.
Normal ekran kartları daha yüksek güçte ve daha iyi soğutma sistemiyle yapılabilir. Mobilde ise bu durum daha kısıtlıdır. Bu sebeple aynı türün mobili daha az performans verir.
Normal ekran kartları daha yüksek güçte ve daha iyi soğutma sistemiyle yapılabilir. Mobilde ise bu durum daha kısıtlıdır. Bu sebeple aynı türün mobili daha az performans verir.
Zaten bundan da bahsettim. Soğutma olayı da kısıtlıdır. Masaüstü karta 3 fan bile takılabiliyor. Buna göre güzel soğutucu blok oluyor. Mobilde ise kısıtlı oluyor. Gaming olanlar ise daha iyi oluyor.
Zaten bundan da bahsettim. Soğutma olayı da kısıtlıdır. Masaüstü karta 3 fan bile takılabiliyor. Buna göre güzel soğutucu blok oluyor. Mobilde ise kısıtlı oluyor. Gaming olanlar ise daha iyi oluyor.
O görüntüdeki ekran kartı çipi işlemleri o yapar bunun yanında videoramlar bulunur ekran kartının RAM'ıni belirler. Bunlar laptopun anakartına monte olabilir, ayrı karta monte olup anakarta bağlanabilir tasarımları değişiklik gösteriyor. İşaretlenen yerde ekran kartı parçaları var ve analarta gömülmüş. Mobil ekran kartı bu şekildedir.