Sadece android istiyorsunuz galiba anladığım kadarı ile, Android Studio işinizi görür. java veya kotlin dillerinden birini seçip uygulamanı geliştirebilirsin. Yanlış hatırlamıyorsam android studio tasarım da XML diye bir şey kullanıyordu. Fakat baştan söyleyeyim 0 bilgi ile hemen olması zor. Zamanını alır yani yazılım alanı böyledir.
Yazılım hakkında bilginin olmadığını yazmışsın. Direkt java, kotlin veya cross-platform dilleri vs öğrenmek yanlış bir hareket olacaktır.
Kodlamaya başlamadan önce XML veya HTML öğrenmeni tavsiye ederim, ekrana nasıl çıktı alındığını öğren. Mantığını öneririm. Sonrasında bu işin matematiğini öğren algoritmaları, veri yapılarını, akış diyagramını, değişkenler tiplerini tanımladığın değişkenler kodlar nerede depolanıyor gibi gibi temel yazılım terimlerini öğren.
Tabi bunları öğrenirken bir yandan da uygulama geliştirdiğin işletim sisteminin mantığını öğren nasıl çalışıyor, hangi dil ile kodlanmış, ne tabanlı bir işletim sistemi onları öğren kısacası uygulama geliştirdiğin işletim sistemini öğren.
Diyecek daha çok şey var ama ben burada pası sana atıyorum kendin araştır öğren. Videolar izle, kurslara katıl, makaleler oku, projeler geliştir, uygulama projelerine katıl. Tabi eğer sadece Quiz uygulamasını yapıp bırakmayacaksan.