Mobil için Quiz uygulaması nasıl yapılır?

TEKNOLOJİPEREST

Hectopat
Makaleler
1
Öncelikle herkese iyi akşamlar diliyorum.
Ben mobil için bir quiz uygulaması yapmak istiyorum fakat yazılım hakkında bilgim hiç yok.
En kolay şekilde nasıl yapabilirim? YouTube'dan video atarsanız sevinirim. Eğer Türk olursa çok iyi olur. Udemy önermeyin.
Yapmak istediğim uygulamada üstte fotoğraf olacak altta ise 3 ya da 4 şık olacak.
Biraz da modern görünmesini istiyorum.
Herhangi bir yerde yayınlamayacağım DC sunucuma paylaşacağım.
Bir de alt kısma Instagram hesabının linkini ve DC sunucusunun linkini eklemek istiyorum tabii ki Instagram ve Discord iconuna basarak linke gelecekler. En kolay şekilde nasıl yapabilirim?
Ne kadar zamanımı alır?
Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.
Sistemim de yeterli olup olmadığını yazarsanız sevinirim.
Sistemim;
Ryzen7 7730u
AMD Radeon Graphics Vega 8
16 GB RAM
512 GB M.2 SSD

Selamlar sistem yeterli olur. Mobil uygulama derken android/ios olarak iki platformda da uygulamam çalışsın istiyorsanız çok bir seçeneğiniz yok Flutter kullanarak uygulamayı iki tarafa da çıkarabilirsiniz ancak iOS tarafına uygulamanın çıkması için ya kullandığınız makine üzerine sanal bir makine kurup Mac haline getireceksiniz ya da bir MacBook gerekecek. Diğer bir seçenek iOS ve Android tarafını ayrı ayrı yazmak ancak bu çok vakit alır ve basit bir işlem değil. Udemy önermeyin yazmışsınız ancak nedenini anlayamadım Udemy platformundaki kurslar tam olarak sizin gibi hobi olarak bu işler ile uğraşacaklar için Basic kurslar. Bahsettiğiniz uygulama için bir şeylere hakim olmanız gerekecek ben kendim yapayım diyorsanız.

@Park Müdürü Benson bir bilginiz var mı hocam?

Ios için olmasa da olur android yeterli.
Bu uygulamayı android için yapsam ios için de site şeklinde yapabilir miyim?
Udemy istemememin sebebi ücret vermek istemiyorum hobi amaçlı yapmak istiyorum ücretsiz bir şekilde.

Hocam bahsettiğiniz her şey ayrı bir alan Sadece Android için ise Basic bir Android uygulama geliştirme kursu sizin işinizi rahat çözer. 3 5 günde bir indirime giriyor kurslar 100 TL falan oluyor gayet uygun bence çünkü hocaya soru da sorabiliyorsunuz takılırsanız. Quizdeki sorular nereden gelecek örneğin? Güncellenecek mi? Sorular hazır bir yerden gelecekse bir API yani veritabanından çekilmesi lazım örneğin ama çok basit bir şeyse eğer kolay yani yapılır

Sorular aynı olacak güncellenmeyecek.

Sadece android istiyorsunuz galiba anladığım kadarı ile, Android Studio işinizi görür. java veya kotlin dillerinden birini seçip uygulamanı geliştirebilirsin. Yanlış hatırlamıyorsam android studio tasarım da XML diye bir şey kullanıyordu. Fakat baştan söyleyeyim 0 bilgi ile hemen olması zor. Zamanını alır yani yazılım alanı böyledir.

Yazılım hakkında bilginin olmadığını yazmışsın. Direkt java, kotlin veya cross-platform dilleri vs öğrenmek yanlış bir hareket olacaktır.

Kodlamaya başlamadan önce XML veya HTML öğrenmeni tavsiye ederim, ekrana nasıl çıktı alındığını öğren. Mantığını öneririm. Sonrasında bu işin matematiğini öğren algoritmaları, veri yapılarını, akış diyagramını, değişkenler tiplerini tanımladığın değişkenler kodlar nerede depolanıyor gibi gibi temel yazılım terimlerini öğren.

Tabi bunları öğrenirken bir yandan da uygulama geliştirdiğin işletim sisteminin mantığını öğren nasıl çalışıyor, hangi dil ile kodlanmış, ne tabanlı bir işletim sistemi onları öğren kısacası uygulama geliştirdiğin işletim sistemini öğren.

Diyecek daha çok şey var ama ben burada pası sana atıyorum kendin araştır öğren. Videolar izle, kurslara katıl, makaleler oku, projeler geliştir, uygulama projelerine katıl. Tabi eğer sadece Quiz uygulamasını yapıp bırakmayacaksan.

Ufak bir araştırma ile onlarca video ve kodlara erişebilirdin.

Şu video belki işini görür;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İfadeler: 900

Peki bunları nasıl kullanabilirim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…