Mobil İşlemci tek çekirdekte nasıl kullanılır?

Katar. Ama 3,7/3,5 oranı gibi %5 falan olmaz. %2 civarında olacağını düşünüyorum. Fark mı? Fark. Gerçekten ihtiyacınız olduğunu sanmıyorum. Yanlış anlamayın amacım hakaret etmek falan değil ama 2023 yılında 2 çekirdekli gibi duran bir işlemci kullanıyorsunuz. Millet 8, 12, 16 çekirdek kullanıyor. 4 çekirdek işlemciler bile uzun süredir yaygın. O alet 7 GHz olsa bile günümüzdeki 8 çekirdekli orta segment işlemcileri 2 çekirdekte çalıştırdığınızda aldığın performansın yanına bile yaklaşmaz bence.

3,5 GHz üstü çalışması şans işi. Gelen işlemlerde tek çekirdeğe ağırlık verilip diğerlerine o kadar yüklenmemek mümkünse öyle yapıp tekini daha yüksekte çalıştırıyordur. Maksimum-minimum kaydeden değer gözleme programlarını açıp günlük kullanım yaparsanız her çekirdeğin (8 veya üstü çekirdek işlemciler için de geçerli) tek çekirdek frekansına arada bir yerlerde ulaştığını görebilirsiniz.
Haklısınız hocam ya.. keşke alırken i7 3840QM işlemcisini alsaydım 3.8GHz'e kadar ve 8 mantıksal işlemci 4 çekirdek 8M Önbelleği vardı ve emin olabilirim bu işlemcimden katkat iyi..

Technopat Haberler

Geri
Yukarı