Ardawai
Hectopat
- Makaleler
- 1
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
Excalibur G870.1245 | i5 12450H | RTX 4050 6GB | 24GB (16+8) DDR4
Haklısınız hocam ya.. keşke alırken i7 3840QM işlemcisini alsaydım 3.8GHz'e kadar ve 8 mantıksal işlemci 4 çekirdek 8M Önbelleği vardı ve emin olabilirim bu işlemcimden katkat iyi..Katar. Ama 3,7/3,5 oranı gibi %5 falan olmaz. %2 civarında olacağını düşünüyorum. Fark mı? Fark. Gerçekten ihtiyacınız olduğunu sanmıyorum. Yanlış anlamayın amacım hakaret etmek falan değil ama 2023 yılında 2 çekirdekli gibi duran bir işlemci kullanıyorsunuz. Millet 8, 12, 16 çekirdek kullanıyor. 4 çekirdek işlemciler bile uzun süredir yaygın. O alet 7 GHz olsa bile günümüzdeki 8 çekirdekli orta segment işlemcileri 2 çekirdekte çalıştırdığınızda aldığın performansın yanına bile yaklaşmaz bence.
3,5 GHz üstü çalışması şans işi. Gelen işlemlerde tek çekirdeğe ağırlık verilip diğerlerine o kadar yüklenmemek mümkünse öyle yapıp tekini daha yüksekte çalıştırıyordur. Maksimum-minimum kaydeden değer gözleme programlarını açıp günlük kullanım yaparsanız her çekirdeğin (8 veya üstü çekirdek işlemciler için de geçerli) tek çekirdek frekansına arada bir yerlerde ulaştığını görebilirsiniz.