Mobil oyun yapımı için ne yapmalıym?

Palermo

Hectopat
Yer
Arequipa
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese merhaba, boş vaktim fazla olduğu için kendimi Android platformuna oyun yapma konusunda geliştirmek istiyorum. Tek başıma olacağım için işin hem motor hem de tasarım kısmını kendim halletmek zorundayım. 2D oyun geliştirmek istiyorum ve ileri, geri, atak ve zıplama butonu gibi en fazla 4-5 buton ile oynanabilecek bir oyun düşünüyorum. Örneğin. Dead cells gibi. Hatta başlangıç olarak çok çok basit bir şeyler (eskiden meşhur olan flappy bird veya aa gibi) yapmak istiyorum. Sorum ise, oyundaki çevre ve karakter tasarımı için hangi programı kullanmalıyım? Kodlama kısmı için hangi dil öğrenmeliyim ve bunu nasıl kullanacağım? Örneğin Java öğrendim diyelim, bunu herhangi bir tasarım programından çıkardığım taslağa nasıl entegre edeceğim? Çok teşekkür ederim.

Çok basit bir oyun istiyorsanız Unity işinizi görür, onun dışında Android Studio'da öğrenebilirsiniz. Bu işlerde benim yönlendirmem doğru olmaz internetten kendiniz öğrenmeniz lazım.
Hocam Unity gibi programlarda sanırım öğeler hazır geliyor, onları da kendim tasarlamak istiyorum ne kadar amatör de olsa. İnternette kesinlikle araştırdım fakat net bir şekilde şu iki veya 3 program demiyorlar, bu işte kullanılan onlarca programdan bahsediyorlar aynı yazı içinde. Benim ihtiyacım olan örneğin şu öneri, "a programını kodlamak için, b programını tasarım için c programını da birbirine entegre etmek için öğren." Gibi

Modellemesini 3DS Max Studio gibi programlar da oluşturup Unity'e aktarmanız gerekiyor. Buna ses efektleri ve texture dediğimiz, modellerin dış rengi, desenini belirleyen özellikler de dahil. Texture işini Adobe Photoshop ve ses işini de Audacity kullanarak halledebilirsiniz. Ayrıca C# veya JS ikisinden birini bilmeniz gerekiyor, ayrıca herhangi bir oyun motoru da kesinlikle bilmeniz gerek, Unity veya Unreal Engine siz hangisini seçerseniz.

Teşekkür ederim hocam aradığım cevap tam olarak böyle bir cevaptı.

Yazılım üzerine çalışan biri olarak ben de ilk başlarda hangi editörü kullansam diye düşünüyordum ama karar veremiyordum çeşit fazlalığından dolayı. Ama en çok tercih edilenler her zaman daha kullanışlı oluyor diye bir şey yok. Senin isteklerini karşılıyor mu, makro ayarları basit mi, kullanışlmı ve basit karmaşık bir arayüze mi sahip gibi isteklerimi göz önünde bulundurarak tercih yaptım. Sende bunlara dikkat ederek tercih yapabilirsin. Tavsiye almak fazla doğru gelmiyor bana.

Öncellikle Unreal Engine ile oyun geliştirmekteyim ama 2D bir mobil oyun için size tavsiyem Unity. Unity için C# programlama dili öğrenebilirsiniz. Tabi işler bu şekilde bitmiyor. Ayrıca motoru ne kadar iyi anlarsanız aranızdaki bağ o kadar güçlü olur ve motora hükmedersin. Buna ek olarak 3DS Max, Zbrush, Maya, Auto Desk gibi programlar çok pahalıdır. Onun yerine ücretsiz olan Blender kullanarak modellemeleri yapabilirsiniz. Buna ek olarak Blender ile müthiş işler yapılabiliyor. Kendinize Udemy üzerinden araştırarak kurs bulun ve bu kurs doğrultusunda devam edin. Unutmayın sadece C# öğrenmek sizi kurtarmaz. Motoru da ogrenmelisin. Bu yüzden hem Unity hem de C# dersi alabilir veya ikisini aynı anda veren varsa bu kursu satın alabilirsin.

Not: Unreal Engine önerirdim ama mobil ve 2D diyince Unity kullanmak daha iyi. Ama bilgisayar tarafında UE müthiş fark atıyor. Aslında UE mobil tarafında çok kaliteli, zaten sorun mobilde kötü oyunlar çıkması değil. Hatta Pubg Mobile Ue 4 ile yapıldı. Ama gördüğün o tarz oyunlar genellikle Unity ile yapılır çünkü Unity mobil tarafına yatkın. Ha dersen ben Unity'ye para veremem, o zaman Ue'ye geçersin. Tabi bu sefer BP öğrenirsin ve BP'de seni daha az uğraştırır. Karar senin. Ama şu anki planlar için Unity tavsiye edebilirim.

@Ali Pınar teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
benim tavsiyem eğer ki sadece oyun odaklı android platformuna geçecekseniz Unity oyun motorunu kullanmanızı tavsiye ederim. Ayrıca şunu da yorumlarda gördüğüm için söylemek istiyorum kesinlikle modelleme , photoshop öğrenmekle vakit harcama (biliyorsan sorun yok) önce Unity e odaklan internetten ücretsiz modeller kullan çok var bazı yerlerde photoshop ihtiyacın olabilir sana lazım olan kısmını öğrenirsen yeterlidir. Unitye odaklanıp unity öğrenebilirsin 2D ve 3D oyunlar yapabilirsin mobil için.
Bunu da ek olarak söylemek istiyorum eğer ki sadece oyun yapmayacağım dersen java ve kotlin öğren.
bu dillerin oyun için yazılmış kütüphaneleri var bunları kullanarak dediğin Flappy Bird gibi oyunları yapabilirsin ama daha ilerisine gidemez diye düşünüyorum amacın iyi oyunlarsa Unity kullanabilirsin.
Unity de C# dilini kullanabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…