Mobil oyun yapmak için hangi programı tavsiye edersiniz?

barkod11

Centipat
Evet arkadaşlar mobil oyun yapmak istiyorum ama piyasada net bilgi bulamadım. Mobil oyun yapmak için hangi programı tavsiye edersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Unity çok kullanışlı bir program oyun motoru olarak istiyorsanız. Ben kullandım eğer bilginiz yok ise YouTube'da çok fazla Türkçe kaynak var. 3D oyun yapacaksanız da Blender ile modellemeleri halledersiniz.

Şu kaynakları buldum ama her biri ayrı program öneriyor.

Şu kaynakları buldum ama her biri ayrı program öneriyor.

Kaynaklara bakmak bence çokta olsa doğru değil çünkü eğitim seti vb. kaynak olmayınca ilerlemek zorlaşıyor.Ya kendinizi geliştirip başlamalısınız ya da önce tecrübe edip devam ederken kendinizi geliştirmenizdir.Benim tercihim ikinci seçenekten olmuştu ve belirli bir noktada tıkansanız dahi devam etme isteğiniz olduktan sonra sıkıntı çok çekmezsiniz.

Kaynaklara bakmak bence çokta olsa doğru değil çünkü eğitim seti vb. kaynak olmayınca ilerlemek zorlaşıyor.Ya kendinizi geliştirip başlamalısınız ya da önce tecrübe edip devam ederken kendinizi geliştirmenizdir.Benim tercihim ikinci seçenekten olmuştu ve belirli bir noktada tıkansanız dahi devam etme isteğiniz olduktan sonra sıkıntı çok çekmezsiniz.
Fikriniz için teşekkürler ben program arayışındayım daha önce unity deneyimim oldu ama fazla seçenek sunmuyor istediğim performansı göstermiyor çok sayıda java do ve eklenti dosyalarıyla pc yi yoruyor.

Fikriniz için teşekkürler ben program arayışındayım daha önce Unity deneyimim oldu ama fazla seçenek sunmuyor istediğim performansı göstermiyor çok sayıda Java do ve eklenti dosyalarıyla PC'yi yoruyor.

O zaman da Godot Engine'yi ya da GameMaker Studio'yu öneririm.
O zaman da Godot Engine'yi ya da GameMaker Studio'yu öneririm.

Godot Engine'yi ilk indirdiğimde kanser olacaktım diye bilirim ama o benden kaynaklı da olabilir

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı