Mobil programlama sektörü nasıldır?

yasinbmt00

Hectopat
Daha fazla  
Ben hiç mobil gelistirici olmayi dusunmemistim, simdi bir dersim mobil gelistirme ve biraz dusunuyorum buradan yurusem mi? Diye ama ilk zamanlar arastiriken her sirket 10 gelistirici aliyorsa 1 ya da 2'si ancak mobilci olur, mobilci calisan cok olmaz, is imkanlari cok daha dardir vs gibi yorumlar duymustum. Dogru mu? Ve frontend gelistirici gibi bir şey mi temelde? Yoksa backend gibi daha programlamanin yogun oldugu bir alan mi?

Mobile dev aslında bir tür frontend dev gibidir, yani örneğin bir bankanın mobil uygulaması da, web arayüzü de; bankanın web servisleri ile iletişim kuran yapılardır kabaca. Böyle standart bir uygulama değil de değişik janjanlı bir şey yapılıyorsa (kameradan aldığı görüntüyü işleyen, gyroscope kullanan vb.) ya da ürün bir mobile oyun vs. ise işler farklılaşır tabi.

Yeni standart bir ürün için 10 geliştiriciden oluşan bir takım kurulacaksa atıyorum mesela 1-2 tane mobil dev, 3-4 backend, 2-3 frontend dev olabilir, gerekiyorsa 1 tane de devops falan olur, yani dediğiniz 1-2 mobilci sayısı normal. Mevcut büyük, kurumsal bir yapıda bu saydıklarıma ilave testerlar, db ve server yöneticileri, güvenlikle uğraşanlar, big data ile uğraşan tayfa vs. vs. da ilave olur, mobile geliştirici oranı daha da azalır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı