Mobil uygulama alanında yazılım öğrenmek için nasıl başlanılmalı?

Lessrade

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, konuyu yanlış yere açtıysam affola. Başlıkta da yazdığım gibi yazılım öğrenmek istiyorum ama hangi dilde başlayacağımı bilmiyorum. Önceki konu açanlara baktım ve araştırmacı olmanız gerekiyor deyip bayağı bir azarlamışlar insanları, kendimi geliştirmek istediğim konular mobil uygulama ve böyle linke tıkladıktan sonra ekrana böyle yazılar geliyor ya, bu IOS'un mesajlarda emojilerin gezmesi gibi. Öyle bir şeyler öğrenmek istiyorum yardımcı olur musunuz? Edit: Araştırdığımda C# öğrenin diyorlardı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Soru sorani azarlamak degil o. Daha bastan tembellik edip ayni soruyu 800. defa sorana tepki geliyor dogal olarak. Nedense odevini forum kenarlarinda yaptirmaya; kafasindaki projeyi yapay zekaya kodlattirmaya cok merakli tembel bir kesim var, basarili sonuc alma ihtimalleri sifira yakinsiyor olsa bile.

Mobil alanda yazilim gelistirmek icin once her yazilim muhendisinin bilmesi gereken temel seyleri ogrenip uzerine mobil cihazlar uzerinde calisacak programlarin farkliliklarini ogrenmek gerekiyor. Ornegin batarya kullanimini goz onune almak, kullanicinin etkilesimi negatif etkilenmemesi icin arka plan isleri multi-thread ya da ikincil process olarak tasarlamak, cihaz ekran boyutu ve degisken RAM miktarini goz onune almak, internetin ve GPS'in her an kesilebilecegi durumlarini goz onune almak vs gibi.

Ancak baslangici herhangi bir alanda yazilim gelistirecek insan ile ayni, once Ingilizce ve matematik sonrasinda programlama, veri yapilari, algoritma, network, disk, multi-threading vs.

Bu dediklerim meslek edineceksen boyle. Kendi kendine eglencesine ufak capli seyler gelistireceksen tonla video var internette.

Öncelikle merhaba, konuyu yanlış yere açtıysam affola. Başlıkta da yazdığım gibi yazılım öğrenmek istiyorum ama hangi dilde başlayacağımı bilmiyorum. Önceki konu açanlara baktım ve araştırmacı olmanız gerekiyor deyip bayağı bir azarlamışlar insanları, kendimi geliştirmek istediğim konular mobil uygulama ve böyle linke tıkladıktan sonra ekrana böyle yazılar geliyor ya, bu IOS'un mesajlarda emojilerin gezmesi gibi. Öyle bir şeyler öğrenmek istiyorum yardımcı olur musunuz? Edit: Araştırdığımda C# öğrenin diyorlardı.
C# ile de mobile uygulama yazabilirsiniz ama mobil alanı için C# önermem. Native ve hybrid mobile app development konularına biraz bakıp hangisi öğrenmek istediğinize karar verin. Native android için güncel seçenek kotlin alternatif seçenek java, native ios için ise güncel seçenek swift alternatif seçenek objective-c önerebilirim. Hybrid uygulama geliştirecekseniz ise dart (flutter) veya javascript (react native) öne çıkan seçenekler. İngilizceniz eğer yeterliyse kesinlikle ingilizce tutoriallardan ilerleyin ama sadece izlemekle yetinmeyin, izlerken bir yandan da kendiniz yazın ve hangi kodun ne işe yaradığını anlamaya çalışın.

Soru sorani azarlamak degil o. Daha bastan tembellik edip ayni soruyu 800. defa sorana tepki geliyor dogal olarak. Nedense odevini forum kenarlarinda yaptirmaya; kafasindaki projeyi yapay zekaya kodlattirmaya cok merakli tembel bir kesim var, basarili sonuç alma ihtimalleri sifira yakinsiyor olsa bile.

Mobil alanda yazilim gelistirmek icin once her yazilim muhendisinin bilmesi gereken temel seyleri ogrenip uzerine mobil cihazlar uzerinde calisacak programlarin farkliliklarini ogrenmek gerekiyor. Ornegin batarya kullanimini goz onune almak, kullanicinin etkilesimi negatif etkilenmemesi icin arka plan isleri multi-thread ya da ikincil process olarak tasarlamak, cihaz ekran boyutu ve degisken RAM miktarini goz onune almak, internetin ve GPS'in her an kesilebilecegi durumlarini goz onune almak vs gibi.

Ancak baslangici herhangi bir alanda yazilim gelistirecek insan ile ayni, once İngilizce ve matematik sonrasinda programlama, veri yapilari, algoritma, network, disk, multi-threading vs.

Bu dediklerim meslek edineceksen boyle. Kendi kendine eglencesine ufak capli seyler gelistireceksen tonla video var internette.

Yani aslında üniversiteye başlayacağım çok iyi bir yer geleceğini de düşünmüyorum. Bu sebeple öğrenmek istiyorum ilk önceliğim kendimin işine ya da çevremin işine yarayacak bir uygulama yapmak tabii ki. Bunları yapmak hoşuma giderse iş olarak da düşünürüm aynı zamanda eğlencesinede öğrenmek istemiyorum öğrenceksem düzgün öğrenmek istiyorum.

C# ile de Mobile uygulama yazabilirsiniz ama mobil alanı için C# önermem. Native ve hybrid Mobile App development konularına biraz bakıp hangisi öğrenmek istediğinize karar verin. Native Android için güncel seçenek Kotlin alternatif seçenek Java, native iOS için ise güncel seçenek Swift alternatif seçenek objective-C önerebilirim. Hybrid uygulama geliştirecekseniz ise dart (Flutter) veya JavaScript (React Native) öne çıkan seçenekler. İngilizceniz eğer yeterliyse kesinlikle İngilizce tutoriallardan ilerleyin ama sadece izlemekle yetinmeyin, izlerken bir yandan da kendiniz yazın ve hangi kodun ne işe yaradığını anlamaya çalışın.

Hybrid geliştirmek istiyorum Flutter'i daha önceden duymuştum. Ama tam olarak araştırmadım o zamanlar ne yapacağıma karar vermediğim için. Ne yazık ki İngilizcem iyi değil ama böyle alıştırma yapmalık siteler varsa önerebilir misiniz?

Yani aslında üniversiteye başlayacağım çok iyi bir yer geleceğini de düşünmüyorum. Bu sebeple öğrenmek istiyorum ilk önceliğim kendimin işine ya da çevremin işine yarayacak bir uygulama yapmak tabii ki. Bunları yapmak hoşuma giderse iş olarak da düşünürüm aynı zamanda eğlencesinede öğrenmek istemiyorum öğrenceksem düzgün öğrenmek istiyorum.

Hybrid geliştirmek istiyorum Flutter'i daha önceden duymuştum. Ama tam olarak araştırmadım o zamanlar ne yapacağıma karar vermediğim için. Ne yazık ki İngilizcem iyi değil ama böyle alıştırma yapmalık siteler varsa önerebilir misiniz?
Alıştırma yapmalık sitelerden çok türkçe de olsa tutorial serisi izleyin. Eğer iyi bir ders ise alıştırmalardan daha iyi olur. Bazı konulara hakim olduktan sonra tutorialları da bırakıp basit uygulamalar yapın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı