Mobil veri ile hotspot paylaşılan cihaz arasındaki hız farkı nedendir?

NovastraQ

Femtopat
Daha fazla  
Mobil veri ile Speedtest yaptığımda aldığım değerler download: 21.2 Mbps upload: 1.43.
Mobil erişim noktasını açıp başka bir cihazdan bağlandığımda download: 162.41 Mbps çıkıyor bu normal mi? Ben niye internetimi yavaş kullanıyorum?

17424755681501073085399920026561.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Mobil veri ile Speedtest yaptığımda aldığım değerler download: 21.2 Mbps upload: 1.43.
Mobil erişim noktasını açıp başka bir cihazdan bağlandığımda download: 162.41 Mbps çıkıyor bu normal mi ben niye internetimi yavaş kullanıyorum?

Eki Görüntüle 2449907

Operatörün o bölgedeki baz istasyonu sayısı gibi birçok faktör var mesela aynı noktada benim TT hattım 25 megabit alırken Turkcell de 150 megabitleri görüyorum.

Operatörün o bölgedeki baz istasyonu sayısı gibi birçok faktör var mesela aynı noktada benim TT hattım 25 megabit alırken Turkcell de 150 megabitleri görüyorum.
Demek istediğini anladım ama benim öğrenmek istediğim iki türlüde aynı internet hizmetini almama rağmen hotspot neden bu kadar yüksek değerler verebiliyorken mobil veri olarak kullandığımda bu kadar düşük değerler oluyor buna sebep olan tam olarak nedir ? Arada ki hız farkını düzeltebilir miyim ?

Aslında bu biraz sizin yararınıza olması için düşünülmüş bir özellik çünkü bazen kullanımdaki yüksek hızlar sonucu yanlış tüketim değerleri hesaplanabiliyor deneyimlediğim kadarıyla. Garip bir durum yine de çünkü internette araştırınca sonuç bulamıyorsunuz bu konu hakkında. Yalan yok sadece bende bu durum var sanıyordum.

Custom ROM yüklü bir telefonda 200Mbps hız görmüştüm test sonucunda ortadan kaybolan 2GB internet ile öylece kalakalmıştım, işin garibi aslında o kadar internet harcamamıştı telefon.

Aslında bu biraz sizin yararınıza olması için düşünülmüş bir özellik çünkü bazen kullanımdaki yüksek hızlar sonucu yanlış tüketim değerleri hesaplanabiliyor deneyimlediğim kadarıyla. Garip bir durum yine de çünkü internette araştırınca sonuç bulamıyorsunuz bu konu hakkında. Yalan yok sadece bende bu durum var sanıyordum.

Custom ROM yüklü bir telefonda 200Mbps hız görmüştüm test sonucunda ortadan kaybolan 2GB internet ile öylece kalakalmıştım, işin garibi aslında o kadar internet harcamamıştı telefon.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı