Mobile backend için ne bilmek gerekir?

sackcode

Hectopat
Daha fazla  
Selam,
Uzun bir süredir frontend tarafında mobil programlama ile uğraşıyorum, backend için JS öğrenip node.js bakmaya karar verdim. 2 tane kurs satın aldım biri yabancı biri Türkçe, her iki kursta da web sitesi yaparak anlatıyorlar bu yüzden kafam karıştı biraz. Aşağıda paylaştığım görseldeki tüm konuları bilmem gerekiyor mu mobil backend yazmak için örneğin template Engines'i öğrenmem gerekiyor mu? Ya da hangilerini bilmem lazım yardımcı olursanız çok sevinirim ilk defa backend kısmına bakıyorum.

Adsız.png

@RaSGooL hocam yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleme:
Website ve mobil arasında bir fark yok. Backend dediğin şey ikisinede hizmet eden ayrı bir uygulama olur genelde. O sebeple mobil backend diye düşünme.

Kesinlikle bilmen gerekenler; Nodejs temelleri ve Rest API.

Express.js bir nodejs kütüphanesi. İşlerini çok hızlı halletmeni sağlar. Bir nevi tekerleği yeniden icat etmene gerek kalmaz. Bu sebeple bunu kullanmanı öneririm.

Altta basit Express.js ile Rest API örneği var.

Geri kalanlar ne yapmaya çalıştığına göre değişir. Eğer veri tutmana gerek yoksa Bölüm 5, 7, 11 gereksiz.
Eğer kullanıcı giriş işlemleri veya yetkilendirme olmayacaksa; Bölüm 8, 13 gereksiz.

5 ve 6 da gereksiz gibi duruyor. Genel bilgi için hızlıca üzerinden geçmeni öneririm.

9 ve 14 başlangıç için gereksiz. İleride olmazsa olmazlardan.

15. uygulamayı canlıya almak için gerekli.

Özetle; 2, 3 ve 10. bölümler basit bir API hizmeti için yeterli.

Web site ve mobil arasında bir fark yok. Backend dediğin şey ikisine de hizmet eden ayrı bir uygulama olur genelde. O sebeple mobil backend diye düşünme.

Kesinlikle bilmen gerekenler; Node.js temelleri ve Rest API.

Express.js bir Node.js kütüphanesi. İşlerini çok hızlı halletmeni sağlar. Bir nevi tekerleği yeniden icat etmene gerek kalmaz. Bu sebeple bunu kullanmanı öneririm.

Altta basit Express.js ile Rest API örneği var.

Geri kalanlar ne yapmaya çalıştığına göre değişir. Eğer veri tutmana gerek yoksa Bölüm 5, 7, 11 gereksiz.
Eğer kullanıcı giriş işlemleri veya yetkilendirme olmayacaksa; Bölüm 8, 13 gereksiz.

5 ve 6 da gereksiz gibi duruyor. Genel bilgi için hızlıca üzerinden geçmeni öneririm.

9 ve 14 başlangıç için gereksiz. İleride olmazsa olmazlardan.

15. uygulamayı canlıya almak için gerekli.

Özetle; 2, 3 ve 10. bölümler basit bir API hizmeti için yeterli.

Çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı