Mobile Legends 120FPS desteği var mı?

811150

Centipat
Makaleler
1
Şu sitede bazı telefonların desteklediği yazıyor ama doğru kaynak mı emin olamadım. Eğer doğru değilse bir telefonun destekleyip desteklemediğini nasıl anlayabilirim?
Mesela Redmi 14C vs var listede ama bu telefonun 120FPS vereceğine emin olamadım.
Ayrıca demek istediğim oyunun kendiliğinden desteklemesi. Ayrıyeten özel ayarlarla desteklemek dışında desteklemiyorsa bunu belirtip nasıl 120FPS yapılabildiğini de belirtebilirsiniz.

Buradan bakabilirsin ekran yenileme hızı 120 Hz. Yani 120 FPS'ye kadar destekler fakat bilmen gereken donanımın kalitesi ve oyundaki ayar kalitesi.

Şöyle diyeyim 200Hz monitörün var. Bilgisayar bileşenlerin kötü olduğu için oynadığın oyunda düşük ayarda bile 50 FPS zor alırsın. Ama bileşenlerin iyi düşük ayarda 500 FPS alırsın orta ayarlarda 300 alırsın üst yüksek ayarlarda 200 alırsın. Ama kaç alırsan al monitörün 200 üstünü göstermez. Bu da böyle telefonun 120 destekliyor. Ama bileşenlerin iyi olmazsa iyi bir FPS degeri alamazsın. Duruma göre oyunda ayar kısarsan aldığın FPS değeri artar ama tatmin eder mi emin değilim. Umarım açıklayıcı olmuştur.

Buradan bakabilirsin ekran yenileme hızı 120 Hz. Yani 120 FPS'ye kadar destekler fakat bilmen gereken donanımın kalitesi ve oyundaki ayar kalitesi.

Şöyle diyeyim 200Hz monitörün var. Bilgisayar bileşenlerin kötü olduğu için oynadığın oyunda düşük ayarda bile 50 FPS zor alırsın. Ama bileşenlerin iyi düşük ayarda 500 FPS alırsın orta ayarlarda 300 alırsın üst yüksek ayarlarda 200 alırsın. Ama kaç alırsan al monitörün 200 üstünü göstermez. Bu da böyle telefonun 120 destekliyor. Ama bileşenlerin iyi olmazsa iyi bir FPS degeri alamazsın. Duruma göre oyunda ayar kısarsan aldığın FPS değeri artar ama tatmin eder mi emin değilim. Umarım açıklayıcı olmuştur.

Yok hocam onu biliyorum. Demek istediğim FPS limiti oluyor bazı oyunlarda, örneğin PUBG Mobile sanırım 60FPS limiti var ve dosyalarla oynayarak FPS limiti kaldırıyorlar falan. Mobile Legends kendi ayarlarında böyle bir limit var mı yani S25Ultra bile alsam 60FPS oynamak zorunda mı bırakıyor yoksa sistem yeterliyse 120FPS almama izin veriyor mu? Bunu merak ediyorum. Ekran 60Hz olduğunda 600FPS bile alsa bir anlamı olmadığını biliyorum.

Yok hocam onu biliyorum. Demek istediğim FPS limiti oluyor bazı oyunlarda, örneğin PUBG Mobile sanırım 60FPS limiti var ve dosyalarla oynayarak FPS limiti kaldırıyorlar falan. Mobile Legends kendi ayarlarında böyle bir limit var mı yani S25Ultra bile alsam 60FPS oynamak zorunda mı bırakıyor yoksa sistem yeterliyse 120FPS almama izin veriyor mu? Bunu merak ediyorum. Ekran 60Hz olduğunda 600FPS bile alsa bir anlamı olmadığını biliyorum.

Ben de S25 Ultra var PUBG'yi 120 FPS oynarken gensin impacti 60 oynuyorum tabii game booster ile 120 oluyor diyor ama en yüksek ayarlarda gayet iyi oynayabiliyorum 120 gibi ama emin değilim.

Linkten baktım ve şu ibareyi gördüm.

"Sizler için Mobile Legends'de 120 FPS destekleme potansiyeli olan yani ekranı 120 Hz yenileme hızına sahip olan telefonları markalarına göre derledik"

Yani net bilgi yok 120 Hz destekleyen telefonları yazdık. Bunların hepsinin 120 FPS destekleme potansiyeli var ama emin değiliz gibi bir anlam çıkarılabilir.

Gelelim asıl sorunuza 120 FPS alan kişiler varsa mantıken oyunda herkes 120 FPS alabilir gibime geliyor. Sonuçta oyun dosyaları belli. Telefondan telefona oyunun asıl dosyaları değişmiyor. Sadece indirip kuruyorsun. Oyun dosyaları telefona uyum sağlamak adına değişseydi bu durumda hile antivirüs programları geçersiz sayılırdı ve çözüm için ayak uydurmazdı. Kısaca sorun olmayacağını düşünüyorum. Daha bilgili arkadaşlardan da fikir almanızı tavsiye ederim. İyi sosyaller.

Son düzenleme:
Ben de S25 Ultra var PUBG'yi 120 FPS oynarken gensin impacti 60 oynuyorum tabii game booster ile 120 oluyor diyor ama en yüksek ayarlarda gayet iyi oynayabiliyorum 120 gibi ama emin değilim.

Mobile Legends'in kendisinde böyle bir limit var mı hocam bilginiz var mı? Hiç 120FPS oyun videosu göremedim de S25 ultradan bağımsız.

Linkten baktım ve şu ibareyi gördüm.

"Sizler için Mobile Legends'de 120 FPS destekleme potansiyeli olan yani ekranı 120 Hz yenileme hızına sahip olan telefonları markalarına göre derledik"

Yani net bilgi yok 120 Hz destekleyen telefonları yazdık. Bunların hepsinin 120 FPS destekleme potansiyeli var ama emin değiliz gibi bir anlam çıkarılabilir.

Gelelim asıl sorunuza 120 FPS alan kişiler varsa mantıken oyunda herkes 120 FPS alabilir gibime geliyor. Sonuçta oyun dosyaları belli. Telefondan telefona oyunun asıl dosyaları değişmiyor. Sadece indirip kuruyorsun. Oyun dosyaları telefona uyum sağlamak adına değişseydi bu durumda hile programları geçersiz sayılırdı ve çözüm için ayak uydurmazdı. Kısaca sorun olmayacağını düşünüyorum. Daha bilgili arkadaşlardan da fikir almanızı tavsiye ederim. İyi sosyaller.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Böyle bir videoya denk geldim ama test etmiyor bu yüzden merak ettim hocam.

Mobile Legends'in kendisinde böyle bir limit var mı hocam bilginiz var mı? Hiç 120FPS oyun videosu göremedim de S25 ultradan bağımsız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bilmiyorum hiç Mobile Legends oynamadım kanka.

Bence performans artışı için bir nevi sahte video gibime geldi. FPS değerinizi yükseltmek için program yaptık gibisinden. Fakat şunuda unutmamak lazım oyunun kendi yapımcıları bile sizin donanımlarınıza göre performansınızı artıramıyorken rastgele kişilerin oluşturduğu programlar aldığınız FPS'yi nasıl 2 katına çıkartabilir ki? Eğer FPS arttırmak bu kadar kolay olsaydı misal bilgisayarlarda yüzde 20 lik FPS artış değeri için neden daha üst model ekran kartlarına para verelim? Düşünmek lazım.

Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. 120 Hz değer alan telefonlar varsa sizde alabilirsiniz. Yoksa eğer program falan çözmez işinizi. Belki programla görsel olarak 120 yazar ama 60 veriyorsa oyun 60 görürsün. Performans yükselmez. Görsel hileden başka bir şey olmaz.

Bence performans artışı için bir nevi sahte video gibime geldi. FPS değerinizi yükseltmek için program yaptık gibisinden. Fakat şunu da unutmamak lazım oyunun kendi yapımcıları bile sizin donanımlarınıza göre performansınızı artıramıyorken rastgele kişilerin oluşturduğu programlar aldığınız FPS'yi nasıl 2 katına çıkartabilir ki? Eğer FPS arttırmak bu kadar kolay olsaydı misal bilgisayarlarda yüzde 20'lik FPS artış değeri için neden daha üst model ekran kartlarına para verelim? Düşünmek lazım.

Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. 120 Hz değer alan telefonlar varsa sizde alabilirsiniz. Yoksa eğer program falan çözmez işinizi. Belki programla görsel olarak 120 yazar ama 60 veriyorsa oyun 60 görürsün. Performans yükselmez. Görsel hileden başka bir şey olmaz.

Yok hocam zaten performans artışı değil de FPS limitini kaldırmakla ilgili bir video. Dediğiniz gibi 2 katı performansı birkaç kullanıcının kendi başına sağlaması mümkün değil. Videoda öncesinde ve sonrasında aldığı FPS'leri gösteren bir kısım olsaydı belki güvenilir olabilirdi. Telefonu alacağımdan değil sadece merak ettiğimden sordum zaten bilgi edinmek için. Yine de teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı