ModArt X8 RTX 3050 sistem nasıl?

Daha ucuza birkaç ay kullanılmış RX 6600 alınabiliyor. Hatta kullanım süresi önemli değilse, 6650 XT bile var. 12K bütçesi olan da hazır sistem almasın bir zahmet. 50K bütçeyle araba alan biri gördünüz mü hiç? Aynı mantık. Ayrıca sistem fiyatları hızlı bir şekilde artmıyor. Biraz beklenebilir para yoksa veya ekran kartı yine ikinci el alınabilir çok az kullanılmış olarak. Ayrıca uzun vadede 6600'e göre zarara sokuyor güç tüketiminden ötürü. Yine cebinizden fazla para gidiyor yani bir şekilde.

Haklısınız, sonuna kadar katılıyorum. 12.000 TL'ye RX 6600 sistem olsaydı kimse A750'i önermezdi. Eğer ki @ProximusTwo bizim keyfimizden önerdiğimizi sanıyorsa yanılıyor. Ayrıca eskiden burada hiç unutmam 13-14K'ya bile AMD Ryzen 5600 ve hatırladığım kadarıyla RX 6700 veya 6700 XT sistem bulunabiliyordu. Şimdi ise en kötü o sistemler 19K'den başlıyor fiyatları. O yüzden "sistem fiyatları hızlı bir şekilde artmıyor" ve "para yoksa veya ekran kartı yine ikinci el alınabilir" kelimesini doğru bulmuyorum. Söylendiği üzere sistem olarak 12.000 TL altına başka alternatif yok, olsaydı bizlerde önerirdik zaten. Son olarak "12K bütçesi olan da hazır sistem almasın bir zahmet" kelimesini söylemeniz hiç hoş olmamış. Herkesin belli bir bütçesi vardır ve artmadığı sürece o bütçe içerisinde hangi iyiyse onu almaktan başka çaresi yok. Intel Arc A750'in sorunları yok demiyoruz var ama bu bütçede ondan daha iyi sistem varsa atın bakalım.

Daha ucuza birkaç ay kullanılmış RX 6600 alınabiliyor.
Birisi ikinci el, birisi sıfır. Mesajımda ''sıfır'' için belirtmiştim. İkinci el vs sıfır karşılaştırması yaparsak elbette çok daha iyi kartlar bulunur.

12K bütçesi olan da hazır sistem almasın bir zahmet.
Bu düşüncen çok yanlış. Neden almasın? Herkesin bütçesi ayrı.

50K bütçeyle araba alan biri gördünüz mü hiç?
Kusura bakma ama söylediğin cümle çok mantıksız. Piyasada 50 bin liraya araba yok ama 12 bin liraya sistem var. Birisinde alabiliyorsun, birisinde alamıyorsun çünkü yok. Bu çok saçma bir karşılaştırma. Aynı mantık değil.
Ayrıca uzun vadede 6600'e göre zarara sokuyor güç tüketiminden ötürü. Yine cebinizden fazla para gidiyor yani bir şekilde.
RX 6600 100W çekiyor, A750 150-170W çekiyor. Arkadaşım kullanıyor A750'yi. Bende de RX 6600 var. Devasa fark yok arada.

Bak ben A750 çok iyi kart falan demiyorum, alternatifi olsa asla tercih edilmeyecek bir kart bence de ama aynı fiyata daha iyi performans sunan kart yok SIFIR OLARAK. İkinci elde elbette çok daha iyi kartlar var. Bu kişinin kendi tercihi. Bunda küçümseme yapman hoş değil almasın vb. gibi. Sıfır almak istiyorum diyen bir kişi için alabileceği maksimum performans 12.000 TL bütçe için A750.

Yani kartı çok sevdiğimiz için falan değil, alternatifsiz olduğu için öneriyoruz. Her şeye çöp diyerek bir sonuca varamayız, iyi ve kötü yönlerini söyleriz. Seçim kullanıcıya kalmış. Kartın sorunları var, kimse de sorunsuz, mükemmel kart demiyor. Ne kadar ekmek o kadar köfte diyoruz.

Dediğim gibi, sistem fiyatları hızlı bir şekilde artmıyor. Biraz daha bekleyip RX 6600 sistem alabilir. Arada 1-1,5K var zaten. Tamam, sistem yok ama A750 almakta zorunlu değil. Başka seçenekler var ve sunuyorum gördüğün üzere. Birkaç ay kullanılmış RX 6600 ile başına daha az bela gelecektir. A750'li sistem alıp, sonra yükseltirim gibi bir düşünce ortaya sunsak, A750'nin ikinci el piyasası berbat. Siz sadece bu forumda takıldığınızdan belki bilmiyorsunuz ama Reddit'te her hafta bir konu görüyorum Arc sorunlarıyla alakalı. Kendi yazılımları bile ayarsız. Bilgisayarı tüketiyor durduk yere.
50K'ya Şahin alabiliyorsun 88 model falan ama o da sorunlu ve eski işte. Ondan bahsediyorum. 1K koyup RX 6600'lü sistem alabiliyorsun. 1K para değil bu ülkede. Taksitli aldığın zaman çok az bir şey oynuyor ve çoğu kişi taksitle alıyor ve şuan arkadaşın bütçesi de el veriyor ki. Neyi tartışıyoruz? Bütçesi el verirken A750'li sistem önermek nedir?

50K'ya Şahin alabiliyorsun 88 model falan ama o da sorunlu ve eski işte.
50K'ya hurda alınır anca.

1K koyup RX 6600'lü sistem alabiliyorsun
Evet, farkındayım ancak herkesin bütçesi yetmeyebilir. Birçok kişi ailesi sayesinde alıyor olabilir. 1K bu devirde büyük bir para değil ancak karşılayamayan olabilir. Küçümsemek ve ''almasın'' demek hoş değil.

Bütçesi el verirken A750'li sistem önermek nedir?
Bütçesi varsa A750 almasın zaten, ben A750 önermedim, 6650 XT'li sistemi almasını önerdim. ''A750'yi önermeyi ne zaman bırakacaksınız'' sözüne yanıt vermek istedim sadece. İkinci el bir seçenek evet ama dediğim gibi herkes ikinci ele yönelmek istemeyebiliyor. Bu yüzden sıfır olarak 5000 TL civarı bütçede A750 alternatifsiz diyoruz.

Dediğim gibi kartı çok sevdiğmizden vb. nedenlerden dolayı değil, fiyatından ötürü öneriyoruz. İkinci el alırım diyen gider 5.500 TL'ye çok daha iyi kartı alır zaten.

A750'nin sorunlarını çok hafife alıyorsunuz. Acayip sorunlu bir kart. Kusura bakmayın ama 3050 tercih etmek, daha mantıklı.

A750'nin sorunlarını çok hafife alıyorsunuz. Acayip sorunlu bir kart. Kusura bakmayın ama 3050 tercih etmek, daha mantıklı.
Hafife almıyorum. 5.500 TL'ye 3050 bulursan neden olmasın

A750'yi hiçbir şekilde övmedim. Sorunları olduğunu hep söyledim, söylüyorum. A750 kullanan arkadaşım da var, kendim de deneyimlemiş bulundum. Örneğin Mafia II Classic oyununda sorun çıkarttı ve sürekli oyundan atıyordu. Yeni oyunlarda sıkıntı yaşamadı. Performans olarak da gayet iyi, bazı oyunlarda benim RX 6600'den daha iyi performans alıyordu. Güç tüketimi noktasında dediğim gibi RX 6600'e göre fazla. 50-70W fazla çekiyor ortalama.

Sürücü sorunları da var. Kimse sorunsuz demedi zaten. Dediğim gibi alacak kişi varsa sorunları bilerek alır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…