Modelleme öğrenmek mantıklı mı?

Daha fazla  
16 yaşındayım. 3 yıldır abobe Photoshop programı üstünde kendimi profesyonelleştirdim. Geliştirdim.
Şimdi de Blender'ı öğreniyorum. Kendimi onda geliştirip YKS'ye girene kadar sonrasında model animasyon vb. için bir üniversiteye gideceğim. Bu işin cidden geleceği bayağı büyük. Hem Photoshop öğrenip hem de Blender'ı bilmek büyük bir şey bence. Kendim temelini biliyorum. 1 2 aya kalmaz bayağı şey öğrenirim. Estetik çizim önemli tabii ki. Bunda siz ne düşünüyorsunuz.

Blender güzel bir seçim ancak bir stüdyo veya küçük bir ekiple çalışmayı düşünürseniz teknbir alanda kendinizi en üst citaya çıkarmalısınız. 3 yıl Photoshop'u profesyonel seviyede kullanıyorum demek için yeterli bir süre değil bana sorarsanız. Elbette uzmanlardan eğitim almadıysanız.

Ben modelleme, rigging, texture mapping ve dokularımı tamamen kendim yapıyorum. Düşük poligon çalışıyorum genellike ama çoğu projede yüksek poligonlu modellerin re-topolojisini yapmak projeye göre çok uzun sürebiliyor. Sadece re-topoloji yapabilmek bile çoğu stüdyoyla çalışmanızı aşırı kolaylaştırır.
Modellemesi 1 gün süren projelerin sadece re-topolojisini yapmak 1 haftadan uzun sürebiliyor.

Hangi sektörde ilerlemek istediğinize karar vermelisiniz. Eğer talebe göre ilerlemek istiyorsanız ArtStation iş ilanlarindan fikir edinebilirsiniz.

Blender güzel bir seçim ancak bir stüdyo veya küçük bir ekiple çalışmayı düşünürseniz teknbir alanda kendinizi en üst citaya çıkarmalısınız. 3 yıl Photoshop'u profesyonel seviyede kullanıyorum demek için yeterli bir süre değil bana sorarsanız. Elbette uzmanlardan eğitim almadıysanız.

Ben modelleme, rigging, texture mapping ve dokularımı tamamen kendim yapıyorum. Düşük poligon çalışıyorum genellike ama çoğu projede yüksek poligonlu modellerin re-topolojisini yapmak projeye göre çok uzun sürebiliyor. Sadece re-topoloji yapabilmek bile çoğu stüdyoyla çalışmanızı aşırı kolaylaştırır.
Modellemesi 1 gün süren projelerin sadece re-topolojisini yapmak 1 haftadan uzun sürebiliyor.

Hangi sektörde ilerlemek istediğinize karar vermelisiniz. Eğer talebe göre ilerlemek istiyorsanız ArtStation iş ilanlarindan fikir edinebilirsiniz.
iş imkanı 2d işlere göre daha fazla olduğu için yöneldim ama photoshop çizim üstünden ilerlemek daha hoşuma gidiyor ne yapabilirim 2 d yi daha cok seviyorum

Tam olarak ne tarz çizimler yaptığınızı bilmiyorum ancak ArtStation ilanlarını ve kullanıcıların gönderilerini incelerseniz daha net bir fikir verebilir.

Şimdiden söyleyeyim ben ne zaman ArtStation'da gezsem moralim bozuluyor 😂
Harika işler çıkartan sanatçılar var.

Geçerli bir kurs/eğitim ile elinizde sertifika bulunması işinize her türlü yarar. Ayrıca ArtStation kullanıcılarının Udemy eğitimleri de oluyor. Bu insanlar tanındıkları için güzel bir referans olabilir kurslarını bitirmiş olmanız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı