Modem 5GHz olmuyor

zamaknokk

Hectopat
Evet benim sorunum modemim 802.11N desteklemesine rağmen modemimin arayüzünde 5GHz seçemiyor olmam. (sadece 2.4 GHz var 5 GHz yok ).

Son düzenleyen: Moderatör:
802.11N benim bildiğim kadarıyla 2.4 GHz bantta çalışır. 802.11ac 5 GHz bantta çalışır. Yani görünmemesi normal. Yanlışsam düzeltin beni. Bu arada modemin modeli nedir ?
Hocam 5.0 GHz olunca ne oluyor onu çok merak ettim de
Çoğu kablosuz cihazlar (fare,klavye vb.) 2.4 GHz frekansında çalışır. Aynı şekilde etraftaki Wi-Fi sinyallerinin çoğunluğu da aynı frekansta çalışır. 5 GHz frekansta böyle fazla cihaz yoktur. Bundan dolayı internet hızından tam yararlanma ve gecikme (ping) değerleri de düşer. Lakin dezavantajı ise menzili biraz daha kısadır.

Hocam modelim AirTIES-AIR5440 çoğu yerde 802.11N 5GHz destekli yazıyor ama arayüzde goremiyorum. 5GHz geçme nedenim ise Bluetooth kulakligim ile Wi-Fi'nin çakışması.(Wi-Fi hızını aşırı düşürüyor )

Bilgi için teşekkür ederim sanırım modemim 5GHz destekliyor bi deneme yapacağım

Modeminiz 5 GHz özelliği desteklemiyor.
Bilgi için teşekkür ederim sanırım modemim 5GHz destekliyor bi deneme yapacağım
5 GHz kullanabilmeniz için diğer telefon vs. cihazlarında desteklemesi gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…