Modem alırken neye dikkat edilmeli?

THANATOS.139728

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, kısa süre sonra 68 Mbps VDSL altyapıma TurkNet bağlatmayı düşünüyorum. Firma modem vermediğinden dolayı kendim satın alacağım. İnternetim ile Twitch yayını yapmayı planlıyorum ve kablolu (Ethernet) olarak kullanacağım. Modem siparişi verirken hangi özelliklere dikkat etmeliyim? Alacağım modemin yetersizliği sebebiyle internet performansımın etkilenmesini istemiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar, kısa süre sonra 68 Mbps VDSL altyapıma TurkNet bağlatmayı düşünüyorum. Firma modem vermediğinden dolayı kendim satın alacağım. İnternetim ile Twitch yayını yapmayı planlıyorum ve kablolu (Ethernet) olarak kullanacağım. Modem siparişi verirken hangi özelliklere dikkat etmeliyim? Alacağım modemin yetersizliği sebebiyle internet performansımın etkilenmesini istemiyorum. Şimdiden teşekkürler.
İnternetin indirme ve yükleme hızı. ve ne kadara çektiği bir alan

İkinci el bir Keenetic Omni seni iyi bir süre idare eder.

ADSL altyapı (İstanbul'un kalbi denebilecek bir yerde) kullanıyorum, 10/1 de hızlarım. Eski modem en az 6-7 yıllıktı ve oyun oynamana izin bile vermiyordu, o kadar kötüydü. Rahatça oynayabilmek için kablosuz ağı kapatıyordum, tabi evdeki ses seviyesi azıcık yükseliyordu.

Ben de dayanamayıp modemi değiştirmeye karar verdim. Azıcık araştırmayla bu modemi sağolsun ucuza satan birisinden aldım. Her ne kadar pinge çok etki etmese de paket kaybını çok iyi yönetiyor. Ev interneti sanki bende sıkıntılı, arada bir yoğunluktan dolayı kesiliyor gibi ama normal kullanımda farkı hissediyorsun. Kablosuz ağda önceki modemime kıyasla biraz daha hızlı hissediyorum. Kesinlikle modemi değiştirmek işe yarıyor yani.

Tabi kullanacağınız modem size kalmış. Bende işe yaraması herkeste bunun bu şekilde olacağı anlamına gelmez.

İşletim sistemi barındırdığı için Keenetic modellerini tavsiye ederim. Herhangi bir Keenetic modemi satın alsanız bile işinizi görür. Bütçenize uygun bir model alabilirsiniz.
Kablolu kullanacağınız için kablosuz bağlantı performansına çok önem vermenize gerek yok.
Omni DSL işinizi görür.

İşletim sistemi barındırdığı için Keenetic modellerini tavsiye ederim. Herhangi bir Keenetic modemi satın alsanız bile işinizi görür. Bütçenize uygun bir model alabilirsiniz.
Kablolu kullanacağınız için kablosuz bağlantı performansına çok önem vermenize gerek yok.
Omni DSL işinizi görür.
Tavsiyeleriniz sebebiyle Keenetic Omni Dsl 300mbps satın almaya karar verdim. Bu modemle birlikte cat8 kablo satın alıp kullanmamın bir etkisi olur mu?

Tavsiyeleriniz sebebiyle Keenetic Omni Dsl 300mbps satın almaya karar verdim. Bu modemle birlikte cat8 kablo satın alıp kullanmamın bir etkisi olur mu?
CAT5E, CAT6, CAT7 ve CAT8 arasındaki hız farkını 300mbps gibi hızlarda anlayamazsınız, CAT6 alın mximum hızı 10gbps ye kadardır sizin için fazlasıyla yeterlidir.

CAT5E, CAT6, CAT7 ve CAT8 arasındaki hız farkını 300mbps gibi hızlarda anlayamazsınız, CAT6 alın mximum hızı 10gbps ye kadardır sizin için fazlasıyla yeterlidir.

Arkadaşın dediğine artı olarak eklemek isterim.
Kablo içerisindeki bakır oranında ve yalıtımında fark var ancak ev ortamında kullanacağı için fazla abartmaya gerek yok. Arkadaşımızın dediği gibi CAT6 fazlasıyla işinizi görecektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı