Modem arayüz değerleri ile ev tesisatının kalitesini öğrenilebilir mi?

Samet_t

Centipat
50 Mbps olarak birkaç yıldır kullandığım internetimi son 1 aydır 30 Mbps hızda kullanıyorum. Üstelik çok sık şekilde internetim kopuyor. Destek talebi açmamın sonucunda bina içi tesisatta sorun olduğunu söylediler. Soruma gelecek olursak modem arayüz değerlerinden bina içi tesisatın kalitesini öğrenebilir miyiz? Modem arayüz değerlerime göre aldığım hız ve kopma durumları normal mi?

Dosya Ekleri

• Hat değerleri.PNG
    Hat değerleri.PNG
    15,5 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet öğrenilebilir ama kağıt üzerinden öteye varmaz.

O yüzden ya modemi kısa kabloyla ankastreye bağlayıp değerleri gözlemeyecek ya da TT'den elit ekip talep edip hem bina içinden hem de daireden ölçüm talep edeceksiniz.

Öte yandan 11 zayıflama VDSL için yüksek. CRC hatları ve hattın elektriksel yükü sorun olduğunu bariz belirtiyor. Kabloda ek varsa eki 2-3 cm kadar kesip yeniden eklereysek deneyin. Splitter varsa iptal edip direk modeme bağlayın.

Sonuç alınamazsa iç tesisat şüphesi güçleniyor.

Evet öğrenilebilir ama kağıt üzerinden öteye varmaz.

O yüzden ya modemi kısa kabloyla ankastreye bağlayıp değerleri gözlemeyecek ya da TT'den elit ekip talep edip hem bina içinden hem de daireden ölçüm talep edeceksiniz.

Öte yandan 11 zayıflama VDSL için yüksek. CRC hatları ve hattın elektriksel yükü sorun olduğunu bariz belirtiyor. Kabloda ek varsa eki 2-3 cm kadar kesip yeniden eklereysek deneyin. Splitter varsa iptal edip direk modeme bağlayın.

Sonuç alınamazsa iç tesisat şüphesi güçleniyor.
Ev tesisatımı yeniledim sizce hat değerlerim normal mi? Bir de hızımı artırırsam snr margin değerinden dolayı sıkıntı çıkar mı sizce?

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    1.PNG
    15,2 KB · Görüntüleme: 42
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı