Modem arayüzünde hat değerleri artmış fakat internet hızı düşmüş

Makaleler
2
Bugün internetimde aşırı bir yavaşlama fark ettim o yüzden Speedtest'e girip denedim ve
Download 7.64 Mbps, upload 1.55 Mbps olduğunu gördüm. Normalde sabit 50 Mbps dowload ve 14 Mbps upload alıyordum ve alt yapayım en fazla 65 Mbps destekliyordu. Ama Speedtest'de hızım da aşırı düşüklük olduğunu gördüm. Modem arayüzünden hat değerlerime baktım ve hız değerlerimin yükseldiğini gördüm ama altyapı çalışması olmadı.

SNR Margin değerleri yeri öpüyor, teknik bir sıkıntı var. İnternet sağlayıcınızı arayın ve durumu belirtin, bir tane ekip gönderirler ve bakarlar sorun ne diye. Aynısını yaşamıştım ve gelen ekip internet kutusundaki soketin yandığı söyledi, değiştirdikleri zaman sorun çözüldü.
Sorun evinizin dışında ise para almıyorlar. Enazından bana ekip öyle söyledi.

SNR değerim kaç ki? Ve normalde kaç olması gerekiyor?

SNR değerim kaç ki? Ve normalde kaç olması gerekiyor?
7 gözüküyor ve normalde:
  • 6db (desibel) ve altında modemininiz hiç buluşmaz. Dolayısı ile ADSL'i kullanamazsınız.
  • 7dB-10dB arası idare eder ancak gün içinde hatta oynamalar olursa tolere etmeyecektir (DSL sönüp hattan düşme ihtimali var)
  • 11dB-20dB İyi
  • 20dB-28dB Çok iyi
  • 29dB ve üstü ise mükemmel kabul edilir.

Kaynak:Rehber: Modem Hat Değerleri

Attığım yerden diğer verileride karşılaştırabilirsiniz.

Ben sorunu yaşadığım zaman SNR değerim 3-5 filandı, şuan 9 ve iyi kötü iş görüyor ama hızım 67 mbps olduğu halde 9.
Mbps arttıkça bu değer düşer, oyüzden sizde normalde hız yavaşlatması olsaydı 30 filan olması lazımdı.

Aradık ve söyledik. Altyapı çalışması var yarın öğleye kadar düzelir dendi. Ama herhangi bir altyapı çalışması yok bildiğim kadarıyla. Eğer düzelmez ise tekrar arayın ekip gönderilim dendi.

Port arızası olabilir. Ben de bu durum olmuştu Türk Telekom kullanırken. Müşteri hizmetleri müdahale etti ve düzelmişti. Onun yanı sıra dediğim gibi port arızası olabilir. Eğer Türk Telekom kullanmıyorsan geçmiş olsun. Uzun bir süreç başlayabilir benimki gibi.

Hocam ekip gelip düzeltik deyip gitti. Sonuç bu;

Hocam ekip gelip düzeltik deyip gitti. Sonuç bu;
Eki Görüntüle 2362655
Eki Görüntüle 2362653
SNR Margin değeriniz düzelmiş, şuan hız testinde 35 Download, 6 upload almanız lazım. (Veya yakın.)

Hocam sonuçlar böyle ama ben önceden 50 Mbps indirme, 16 Mbps yükleme ve 4 ms alıyordum.

Hocam sonuçlar böyle ama ben önceden 50 Mbps indirme, 16 Mbps yükleme ve 4 ms alıyordum.

Eki Görüntüle 2362658
Hocam hızınızı bu seviyeye düşürmüşler ama Türk Telekom'u arayıp, "Hızım düşürülmüş, arttırılmasını talep ediyorum" diyebilirsiniz. Genede hızınızı düşürmelerinin bir sebebide büyük ihtimalle hat değerlerinin sağlıklı çıkması için. Türk Telekom'un yetkilisi ile beraber orta yolu bulmaya çalışın, SNR Margin değeri 10-11 arasında olacak şekilde en yüksek hızı ayarlayın.

Banada 50 mbps önermişti tamir ekibi ama ben 67'de kalması taraftarı oldum, normalde 75 almam gerekiyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…