Modem Arayüzündeki Kbps Değerini Alabilmek Mümkün mü?

Kuty

Hectopat
Screenshot_5.png

Netspeed firmasına geçmeyi düşünüyorum ve orada 75 Mbps'e kadar LİMİTSİZ internet paketi mevcut. Şu an kullandığım paketim 50 Mbps hız vermekte ama arayüzde böyle bir değerler mevcut. 75 Mbps paketini almama elverişli midir?

"Hızınız tercih ettiğiniz tarifede tanımlı hattınız tarafından desteklenen en iyi değere sabitlenmektedir. VDSL tarifelerde hız sabitleme değerleri 24, 32, 35, 50, 75 Mbps'e kadar şeklindedir. "

VDSL Tarifeler - Netspeed İnternet

Ben extranet altyapı sorgulamadan baktığımda azami hız 82 MBPS görünüyor. Ben 75 MBPS alıyorum. Siz yüksek ihtimalle onlardan da 50 MBPS alırsınız.

Extranet - İnternetsiz Ev Kalmasın burada azami kaç gösteriyor?

Son düzenleme:
Yani hız değerini genel olarak sabitleyerek mi veriyorlar?
Genel olarak sabitlemeden kastınızı doğru mu anladım bilmiyorum ama "Kopma yaşanmaması için 75 MBPS'i 72'ye çekemezler mi? " diyorsanız sanırım maalesef öyle. Yine de onlara sormakta fayda var. Ben 75 MBPS alıyorum ama modemde azami 100, Extranet'te ise azami 82 MBPS gösteriyor.

Onlar azami hızı verseler de siz modemden kararlılık ayarıyla manuel olarak kopma yaşamayacağınız bir hıza ulaşabilir misiniz? Denenebilir. Her cihazda o ayar var mı onu da bilmiyorum.

Extranet - İnternetsiz Ev Kalmasın Burada ne gösteriyor?

InkedScreenshot_1_LI.jpg

Böyle göstermekte. Benim demek istediğim zaten mevzu 75 Mbps'e kadar olduğu için neredeyse hiçbir zaman 75 Mbps hız alamayacağım. 65-70 arasında veya birkaç tık daha üstünde alacağımı düşünüyorum oradaki veriye göre. Bu durumda halen kopma yaşar mıyım ki?

Son düzenleyen: Moderatör:
Onların söylediği de bu ara değerlerdeki hızı veremedikleri. Azami 75 alıyorsan biz 50 veririz diyorlar. Bahsettiğiniz değerleri nasıl alacaksınız ki veremeyiz diyorlarsa? Yine de dediğim gibi en doğrusunu onlar bilirler. Benim maksimum 82 gösteriyor 75 alıyorum kopma yok.

Son düzenleme:
Tamamdır kendileri ile görüşüp gerekli bilgileri aldıktan sonra buraya da en azından konuyu aydınlatma adına açıklarım. Teşekkür ederim herkese.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı