Ben uzun süredir Yandex'in Aile DNS'sini (77.88.8.7, 77.88.8.3) bilgisayarda IPV4 ve Android telefonlarda Wi-Fi'nin gelişmiş ayarlarına girerek kullanmaktayım. Modemimden internete bağlanan kişilerin cihazlarına tek tek yapmaktansa modem arayüzüne bu DNS'yi girdim ama bilgisayarda DNS adresini boş bırakıp Google'da test amacıyla arama yaptığımda işe yaramadığını gördüm.
Anahtar kelime kullanarak o kelimelerin bulunduğu sitelerin engellenmesini de yapabilirim ama o kelimelerden birisinin haber sitesinde geçmesi (görüntüyü içermese bile) durumunda haber siteside engellenecek ise bu yolu kullanamam.
Normalde olması gereken ve IPV4 kullandığımda olan sonuç şu şekilde: (Sansürlediğim yerde test için kullandığım uygunsuz kelimeler yer alıyor.)
Modem'imin arayüzü ise şu şekilde: (DNS Sunucusu ve İkinci DNS Sunucusu öncesinde 0.0.0.0'dı.)
Modemimin markası TP-Link TD-W9970 300Mbps Kablosuz N USB VDSL/ADSL Modem Router. Yardımlarınızı bekliyorum
O kelime çıkmadı çünkü modemden önce bilgisayarda DNS ayarı yapmıştım ama modemi açıp kapatınca Android telefonumda ayar yapmadığım halde sonuç çıkmadı. Çok teşekkür ederim