Modem ayarı nasıl olmalı?

iamail öktelik

Femtopat
Daha fazla  
Bu ayarları nasıl yapmam lazim? Bir de fazla kişi bağlanınca yavaşlıyor.

Genel olarak bir ayar yapmam lazım mı modemi aldım hiçbir ayarina dokunmadim.
Modemde qos varsa qos açabilirsiniz. Bandı bağlı cihazların önceliğine göre akıllı şekilde böler. Bu sayede bir cihaz indirme yaparken diğerlerinin interneti hissedilir derecede yavaşlamaz.

Böyle

Böyle sistem hiç ayar yapmadim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-03-12-00-07-35-287_com.android.chrome.jpg
    26 KB · Görüntüleme: 22
  • Screenshot_2025-03-12-00-09-37-280_com.android.chrome.jpg
    44 KB · Görüntüleme: 24
Böyle

Böyle sistem hiç ayar yapmadim.
İleri sekmesinde bant genişliği kontrolü ayarı var. Ordan ip bazlı bir kontrol ayarlayabilirsiniz. İster modemin bütün ip aralığını girin ve bütün cihazlara bir kontrol atayın. İsterseniz de kullandığınız cihazları tek tek Hizmetler sekmesindeki DHCP sayfasından ipsini sabitleyin ardından bant genişliği sekmesinde teker teker istediğiniz kadar bant verin hepsine. Yani örnek olarak bilgisayarınız önceliklidir, bilgisayarı 192.168.1.2 diye sabitlersiniz. Diğer cihazlarınızı -ip aralığınızı bilmiyorum örnek- 2 ile 250 aralığında ip alıyorduysa siz 2 numaralı ipyi bilgisayara sabitlediğinizden, 3 ile 250 arası için; total internetiniz 35mbps ise mesela buraya 15mbps verirsiniz, sizin pcye 20 verirsiniz. Bu durumda siz ne olursa 20 alırsınız, diğer aralıktaki cihazlara da 15i kendi aralarında en öncelikliye göre bölüştürür gibi. Yada kendi ipnizi sabitlemezsiniz, direk 2-250 aralığı dersiniz, hıza da 35 dersiniz, 35i bütün bağlı cihazlar arasında dağıtır. Hızı da kbps olarak yazmanız lazım. 35000 down, 12000 up gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…