Modem bant genişliği ayarlayarak hızı arttırmak

Yer
Pythonya
Arkadaşlar, bildiğiniz üzere Türkiye’de upload hızları sınırlandırılıyor. Bunu kaldırmanın yolunu araştırırken bazı metinler okudum, özetle bir program ile modem bant genişliğini ayarlayarak upload hızını arttırıyorlardı. Bu yol gerçekten doğru mu, yasal mı?
Not: Şu anki internetim 16 Mbps download 1 Mbps upload, eğer işe yararsa birkaç aya geçeceğim fiber 100’de de aynısını yapmayı planlıyorum.
Ve de nasıl yapılıyor onu da tam anlamadım yapan varsa yardım edebilirler mi?

Son düzenleme:
Böyle bir şey imkansız :)
Size bakır kablo veya fiber farketmeksizin ISS tarafından hız sınırı koyuluyor. Bu hız sınırını DSLAM'a müdahaleniz olmadan kaldırmanız imkansız. Kaldı ki DSLAM'a yazılımsal veya fiziksel müdahale edebilmeniz de imkansız.
Bi aralar MTU olayı vardı. Yanlış hatırlamıyorsam modemde MTU değerini değiştirerek AKK'yi kaldırabiliyorduk fakat ISS'ler farkına vardığı gibi fixledi bu bugu. Zaten MTU olayı da hızınızı arttırmıyordu, sadece AKK'yi kaldırıyordu, normal paketteki hızınızı alıyordunuz yani.
Hayır olmaz. Burada bahsedilen yöntem modeminize bağlanan kişilerin hızlarını sınırlandırmayla alakalı.
Örneğin paketinizi 16 Mbps ise daha üst bir hız ile sınırlayamazsınız çünkü modeminize ulaşan hız 16 Mbps.
Fakat interneti sömürmesini istemiyorsanız kullanıcının hızını düşürebilirsiniz.

Böyle bir şey imkansız :)
Size bakır kablo veya fiber farketmeksizin ISS tarafından hız sınırı koyuluyor. Bu hız sınırını DSLAM'a müdahaleniz olmadan kaldırmanız imkansız.
Bi aralar MTU olayı vardı. Yanlış hatırlamıyorsam modemde MTU değerini değiştirerek AKK'yi kaldırabiliyorduk fakat ISS'ler farkına vardığı gibi fixledi bu bugu. Zaten MTU olayı da hızınızı arttırmıyordu, sadece AKK'yi kaldırıyordu, normal paketteki hızınızı alıyordunuz yani.

Hayır olmaz. Burada bahsedilen yöntem modeminize bağlanan kişilerin hızlarını sınırlandırmayla alakalı.
Örneğin paketinizi 16 Mbps ise daha üst bir hız ile sınırlayamazsınız çünkü modeminize ulaşan hız 16 Mbps.
Fakat interneti sömürmesini istemiyorsanız kullanıcının hızını düşürebilirsiniz.
Hocam DSLAM nedir ? Peki ben TTNET’le konuşup bunu arttıramaz mıyım ?

Hocam DSLAM nedir ? Peki ben TTNET’le konuşup bunu arttıramaz mıyım ?
DSLAM'lar kısa tabir olarak sizin saha dolabı/santraldeki portunuz. Ve hayır arttıramazsınız.
Altyapınız yüksek hızları destekliyorsa fiyat farkı vererek sadece hızınızı arttırabilirsiniz. Fakat TT altyapısı için upload sınırı 8. Dolayısıyla 8 Mbps'den yüksek upload hızı alamazsınız.

DSLAM'lar kısa tabir olarak sizin saha dolabı/santraldeki portunuz. Ve hayır arttıramazsınız.
Altyapınız yüksek hızları destekliyorsa fiyat farkı vererek sadece hızınızı arttırabilirsiniz. Fakat TT altyapısı için upload sınırı 8. Dolayısıyla 8 Mbps'den yüksek upload hızı alamazsınız.
8 veriyorlar mı ? Ben sitelerinde 5 gördüm.
Böyle gözüküyor bende, yanlış yere mi bakıyorum ?

Dosya Ekleri

• CB1C7049-69D3-42D5-9296-F6E3F6B07E3A.jpeg
    CB1C7049-69D3-42D5-9296-F6E3F6B07E3A.jpeg
    98,3 KB · Görüntüleme: 192
8 veriyorlar mı ? Ben sitelerinde 5 gördüm.
50/75/100 Mbps VDSL ve fiber paketlerinde 8 upload veriyorlar. Normalde 4 veriyorlardı pandemi dolayısıyla geçici olarak 2 katına çıktı uploadlar yani 8 Mbps oldu en azından şu anlık. İlerleyen dönemlerde kalıcı olabilir fakat belli değil.
Böyle gözüküyor bende, yanlış yere mi bakıyorum ?
Sitelerinde yanlış yazıyor. Öyle yazsa bile 8 Mbps upload veriliyor şu an.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı