Modem değerleri ile altyapı arasındaki fark

Aşağıya bıraktım değerleri. Modem arayüzünde alabileceğim en fazla hız 14 Mbit iken altyapı sorguladığımda 26 Mbit gözüküyor. Yani; hangi firmaya geçersem geçeyim en fazla 14 Mbit mi alabileceğim? Bir diğer soru da bu değerlere göre hangi firmaya geçmeliyim? Şu anda Superonline kullanıyorum ve taahhütün bitmesine 2 ay kaldı.

Son düzenleyen: Moderatör:
@261538 hocam. Yardımcı olabilir misiniz?

VDSL'e geçmen gerekiyor o modem değerleri ADSL alt yapısına ait.

merkez mesafesine göre modem hızı değişebiliyor, arada kullanılan iletim kablosunuzu uzunluğundan dolayı vs... ben sorarken 35mbps hız alacaksınız dendi, arada 40 mbps yi görüyorum mesela, değişklik gösterebiliyor.

Birde, megabit ile magabyte aynı şeyler değil, bu da kafa karıştırabilir. yani mbit ile mbps farklı şeyler.

Son düzenleme:
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Peki ADSL'den VDSL'e geçiş ücretsiz mi oluyor? Mantıken yeni modemin parasını alıyorlardır diye düşünüyorum.
ben yeni geçtim tabi modemin vdsl değilse modem alıyorsun yada sana verip aylık faturaya yansıtılıyor, telekomdan geçtim, eski adsl sözleşmesi iptal edilip vdsl tarifesi neyse ondan ücretleniyor, servis sağlayıcı değişirsen iş uzun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…