Modem değişim/iade hakkında zorla para iadesi yapılabilir mi?

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, Hepsiburada üzerinden aldığım ASUS modemi servise gönderdikten sonra. Bana değişim/iade belgesi gönderdirler.

Ürün şu anda Hepsiburada üzerinde bulunmuyor, zamanında 280 liraya almıştık piyasa 500-600 liraya kadar çıkmış galiba.

Bana 280 lira iade yapılıp ilgilenilmeme durumu var mı? Ben muadili ürün istediğim zaman bana aynı ürün ya da ürünün üst modelini göndermelerini isteme hakkım var diye biliyorum. Bu doğru mu? 280 lira şu an bir modem almak için çok düşük bir bütçe.

Ürün: ASUS DLS-N16P.

Geçenlerde aynı olay başıma geldi. Jabra Elite 75T kulaklığı 2021'de Amazon.tr üzerinden 830 TL'ye almıştım. Bozulunca garantiye gönderdim. Servis arızalı ürün raporu verdi ama aynı veya muadil ürün güya ellerinde olmadığı için satıcıya yönlendirdi. Amazon'da aynı ürün ellerinde olmadığı için sadece para iadesi yapabiliriz dedi. Benzer seviyedeki urun su an 1500 TL. Ben de Hakem Heyeti'ne başvurdum ve kesinlikle para iadesi istemediğimi, özellikle aynı veya muadil ürün ile değişim istediğimi belirttim. Bir hafta sonra hakem heyetinden değişim kararı çıktı. Servis tipis tipis arızalı ürünümü ilk başta elimizde yok demesine rağmen Jabra Elite 4 active modeli ile değiştirdi. Kimse sizi para iadesine zorlayamaz.

Yakın zamanda Jabra Elite 75T kulaklığımın şarj kutusunu kaybettim bende. Jabra ürünleri bir süre sonra sıkıntı çıkarmaya başlıyorlar ama o zamana kadar gerçekten kaliteli ürünler. Dediğiniz gibi para iadesi kabul etmeyeceğim o zaman. Teşekkürler.
Para iadesi alma tabi. Aynı model veya bir üst modeli ile değiştirmek zorundalar. Olmaz derlerse Hakem Heyetine başvurursun.
Tamam şimdi Hepsiburada ile bir görüşme sağlayacağım bakalım ne diyecekler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…