Modem değişimi nasıl yapılır?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İntel i3 12100F

Asus prime H610M K-4

Asus Dual Rtx 3060LHR 12gb V2

Adata Xpg 2x8 16gb ram

WD SN570 500GB Blue GEN3X4 M.2 SSD

FSP HYPER H3-550 80+ PRO 550W Güç Kaynağı
Merhaba, öncekikle yeni katıldığımın heyecanı ve sevinciyle yazıyorum. Efendim hiç uzatmadan sormak istiyorum, internetten çeşitli videolar bakındım ama benim soruma bir cevap bulamadım. Şimdi çoğunluğun fazlalığı gibi ben de Türk Telekom modemi kullanmaktayım, binamız üç senelik, ilk biz taşındık. Fiber internet altyapı döşettirme işlemini biz başlatıp biz şahit olduk, binanın depo alanına büyük fiber kutusu konuldu ve oradan evlere kablolar çekildi. Telefon prizinden ince sarı bir kablo çıkıyor, yani internet bağlantı ve modemle alakalı bilgi sahibi değilim. Modemin yanında ufak bir tane daha küçücük kutu var, ne olduğu hakkında bir fikir sahibi değilim. Modem alıp değiştirmek istiyorum, diğer odalarda sinyal çekim gücü azalması ve bazen bağlantı kopması yaşıyorum. İzlediğim videolarda hiç kimsenin modemin yanında öyle bir ufak kutucuk yoktu, herkes modemi söküp yeni modem takıyolardı. Benim modemin kabloları ona bağlı nasıl değiştirebilirim veya mümkün müdür değiştirmek?

Dosya Ekleri

• 2E7AC6D9-D8BE-44BC-A275-7A3C3AF729AD.jpeg
    86,3 KB · Görüntüleme: 132
  • 5D491330-D24A-4B33-9942-612D86C96F47.jpeg
    60,4 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu küçük kutu modem değil ont cihazı fibere elektrik veriyordu yanlış hatırlamıyor isem. Ya fiber modem alabilirsiniz ki onlar pahalı olur. Veyada ont cihazı çıkışından ethernet kablosu kullanarak routera baglayabilirsiniz. Benim önerim router olur.

WAN girişine sahip bir router yeterli olacaktır. Ufak kutu dediğiniz GPON ONT'dir. Yeni aldığınız router'ın WAN girişine ONT'den çıkan ethernet kablosunu bağlayıp size ait PPP kullanıcı adı ve şifrenizi, yeni router'ınızın arayüzünden WAN kısmına girerek bağlantı sağlayabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…