Modem değiştirmek işe yarar mı?

Daha fazla  
Merhaba,
Superonline kullanıyorum ev interneti için ve yıllardır Superonline'ın verdiği modemini kullanıyorum artık kesintiler yapmaya başladı. Telefon ile defalarca irtibata geçtim ancak onlardan da bir kesinti olmadığı cevabını aldım eskiden kesinti olup arayınca evet kesinti olmuş müdahale ediyoruz diyorlardı ve çözülüyordu ancak çok sık yapıyor ve her ne kadar ararsam arayayım çözülmüyor kesinti yok diyorlar. Şöyle ki modemi değiştirsem sorunun çözüleceğinden eminim ancak eskiden şöyle bir geyik vardı belki doğrudur yanılıyorum ancak şimdi araştırırken bulamadım. Superonline'în verdiği modemden başka bir modem kullanırsak ceza ödememiz gerekiyor diye bir şey duymuştum ancak şimdi internete böyle yazdım hiçbir şey bulamadım. Kısacası gidip internetten veya herhangi bir yerden modem alsam duvardan çıkan kabloyu modeme taksam sorun olur mu? Çünkü diğer türlü aboıneliğimi iptal edip modemi geri yollayıp geri yine abonelik açacağım böylece yeni modem almış olacağım diğer türlü modem vermiyorlar defalarca aramamdan sıkılan ve bir şey yapamadıklarını söyleyen müşteri temsilcileri söyledi bunu bana iptal edip yine kayıt olun diye. Ne yapmalıyım?

Bence direkt internet servis sağlayıcınızı değiştirin. Superonline bant daralması uyguluyor. DNS ve çoğu VPN engelli, routing bazı bölgelerde kötü, bazı bölgelerde iyi, PPPoE kullanıcı adı şifrenizi vermiyorlar, farklı bir modem kullanmak için PPPoE kullanıcı adı şifrenizi kendiniz öğrenmeniz gerekiyor, o da biraz zor, öğrensen bile internete erişebileceğin kesin değil.

Benzer bir sorun yaşadım geçen hafta; internette dolaşırken sitelere bağlanamamaya hatta ara sıra internete erişimi bile kopmaya başlamıştı. Superonline müşteri hizmetlerini aradım, ücretsiz olarak eski Huawei modemi ZTE ile değiştirdiler. Sorun kalmadı, hatta 25 Mbps abonesi olmama karşın hız testlerinde 30-35 görüyorum.

Az önce tekrar superonline ile iletişime geçtim desteklenmeyen bir modem alırsanız arıza yaşarsınız biz destek veremiyoruz dediler modem alırken neye dikkat etmem lazım hiç bilmediğim bir konu şuan Huawei HG552s modemi var

Yaşadığım bölge dolayısıyla superonline hariç iyi bir seçeneğim yok altyapı olarak en iyi superonline geliyor.

DNS ve VPN için bir sorunum yok sadece hızlı bir internet istiyorum

Bende daha eve gelip arıza tespiti yapmak için saçma bir fiyat istiyorlar o yüzden girmek istemiyorum

Elinizdeki modemi servis sağlayıcı vermiş ise ücretsiz yenileme hakkınız var. Haricen alınıp kullanılan modemler için Superonline teknik destek vermez.

Sorgulama yapar mısın?

Elinizdeki modemi servis sağlayıcı vermiş ise ücretsiz yenileme hakkınız var. Haricen alınıp kullanılan modemler için Superonline teknik destek vermez.
Defalarca dedim ancak eve gelip arıza tespiti yapmak istiyorlar ve para istiyorlar nasıl önüne geçeceğim bunun? Nasıl yeni modem talep edeceğim ? Bir de elimdeki modemin butonu arızalıydı içini açıp butonun sıkıştığı yerdeki sorunu çözmem gerekti haliyle garanti etiketlerini söktüm ekstra bir ücret ödemem gerekecek mi ? Ki ne olursa olsun modem yıllardır benimle minimum 5 yıl garantisinin zaman dolayısıyla bitmiş olması lazım diye düşünüyorum

Superonline altyapı var diyor TürkTelekom 81 megabit var diyor bana minimum 150 lazım

Türk Telekom VDSL'i Superonline fibere tercih ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…