Modem değiştirmem gerekli mi?

Firayt

Decapat
TP-Link TD-W9970 modem kullanıyorum. Başka modem de denedim ancak ping sorunu var. 4-5 ay önce altyapımda fiber gelecek diye çalışma yapıldı. Fakat fiber gelmedi ve internetim kesilip tekrar geldikten sonra Speedtest'te 8ms alırken şimdi 30 pingden aşağı almıyorum. Bu olaydan sonra 4-5 komşu aynı sorunu yaşamaya başladı ama müşteri hizmetleri ısrarla modem değiştirmem gerektiğini söylüyor. Modem ara yüzümde download hızımda 20ms gecikme değeri gözüküyor. 2 sorum var. Buradaki gecikme değeri modemin mi yoksa altyapının mı gecikme değeri oluyor? Ve modem değiştirmem yararlı olur mu?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    28,5 KB · Görüntüleme: 65
  • Screenshot_3.png
    16,8 KB · Görüntüleme: 62
Son düzenleyen: Moderatör:
Bana da CAT 6 Wi-Fi'li laptopuma modemin dibindeyken kablolu kullanmadığınız için hızınız düşük (yüksek olan hızda 6.4 Mbps) diyorlardı. Muhtemelen altyapıdandır ama elinde başka bir modem varsa bir dene zarar gelmez.

Altyapınıza fiber değil VDSL hizmeti zaten gelmiş ve sizde VDSL paketine geçiş yapmışsınız.
Saha dolabınıza kadar fiberoptik kablo ile internet erişimi verilir ve devamında bakır kablo ile halihazırdaki altyapınızla hizmet alırsınız. Bu hizmete VDSL deniyor.
Altyapınızda 92Mbps alabileceğiniz hız görünüyor. 85Mbps'e kadar sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.
Benden tavsiye internet tarifenizi değiştirirseniz ping sorununuz çözülecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…