Çözüldü Modem fabrika ayarlarına döndü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Feitanq11

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI Thin GF63 12VE-083XTR
Meslek
Öğrenci
Modemi fabrika ayarlarına döndürmüş kardeşim. Dinamik IP üzerinden internet sağlanmıyor. Statik IP üzerinden sağlanıyordu önceden fakar bilgileri bilmiyorum. Ne yapmalıyım?

Çözüm
Modeminize bağlı bilgisayarınızda bir web tarayıcısı açın.

Modemin IP adresini girin. Genellikle bu adres 192.168.1.1 veya 192.168.0.1 gibi bir şey olur. Eğer bu adresi bilmiyorsanız, modemin arkasında veya alt kısmında yazan IP adresini kontrol edebilirsiniz.

Modem yönetim paneline giriş yapmak için kullanıcı adı ve şifreye ihtiyacınız olacak. Bu genellikle admin ve admin veya admin ve password olur. Eğer bu bilgileri değiştirmediyseniz, fabrika ayarlarına dönmüş modemin varsayılan şifre bilgilerini kullanarak giriş yapabilirsiniz.

Modemin IP adresini girin. Genellikle bu adres 192.168.1.1 veya 192.168.0.1 gibi bir şey olur. Eğer bu adresi bilmiyorsanız, modemin arkasında veya alt kısmında yazan IP adresini kontrol edebilirsiniz.

Modem yönetim paneline giriş yapmak için kullanıcı adı ve şifreye ihtiyacınız olacak. Bu genellikle admin ve admin veya admin ve password olur. Eğer bu bilgileri değiştirmediyseniz, fabrika ayarlarına dönmüş modemin varsayılan şifre bilgilerini kullanarak giriş yapabilirsiniz.

Çözüm

Fabrika ayarlarına dönünce modem yönetim paneli şifresi ve ismi de sıfırlanıyor mu ?

Hallettim hocam PPPoE ile giriş yaptım. İnternet sağlayıcımın bana söylediği kullanıcı adı ve şifre ile.

Konu içinde konu açmak yasak biliyorum ama internet hızı çok dalgalı. Sebebi nedir hocam 1.5 MB'den 20 KB'lara kadar düşüyor sinir bozucu. Bazen de kökten gidiyor. Kırsal alandayım altyapı yok. Elma telekom diye bir şirketin sağladığı anten ile internet bağlantısı sağlıyorum. Başta çok iyiydi ama şuan durum vahim. Teknik servis geliyor gittikten sonra 1 saat bile olmadan tekrar kesiliyor. Öneriniz var mıdır?

Modemi fabrika ayarlarına döndürmüş kardeşim. Dinamik IP üzerinden internet sağlanmıyor. Statik IP üzerinden sağlanıyordu önceden fakar bilgileri bilmiyorum. Ne yapmalıyım?
Bilgilerden kastınız modem arayüz kullanıcı adı ve şifresinden farklıysa (örn: ip bilgileri, statik olan ip adresi vs) bunları hizmet aldığınız operatörün çağrı merkezinden öğrenebilirsiniz sadece.

Konu içinde konu açmak yasak biliyorum ama internet hızı çok dalgalı. Sebebi nedir hocam 1.5 MB'den 20 KB'lara kadar düşüyor sinir bozucu. Bazen de kökten gidiyor. Kırsal alandayım altyapı yok. Elma Telekom diye bir şirketin sağladığı anten ile internet bağlantısı sağlıyorum. Başta çok iyiydi ama şu an durum vahim. Teknik servis geliyor gittikten sonra 1 saat bile olmadan tekrar kesiliyor. Öneriniz var mıdır?
Sorunu çözdünüz mü?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı