Modem güvenliği için ne lazım?

Yedinci Mühür

Decapat
Şifreleme türü olarak WPA2 PSK yaptım ve AES olarak gözüküyor. Bir de TKIP diye bir şey var. TKIP+AES mi yoksa sadece AES mi daha güvenli?

WPS kapattıysan gerisi çok sorun olmaz. Benim gibi sıradan bir insan şifreyi kırmayı denese bunu destekleyen ve root atılmış bir telefon gerekiyor. Bu şartları sağlamak zor yani. Daha manyak insanlar olduğunu düşünmüyorum.

Şifreyi küçük harf, büyük harf, sayı ve semboller ile oluşturup, uzun bir şifre yaparsan 15 haneli falan kimse kolay kolay bağlanamaz.

Baglanabilir kablosuz cihaz sayisini, cihazlariniz kadar sinirli tutun.

MAC filtrelemesini yapin tum cihazlariniz icin tek tek eklemelisiniz.

DHCP'den statik IP atamasi gerceklestirin cihazlariniz icin ve Baslangic IP - Bitis IP araligini yine ayni sekilde cihazlariniz kadar sinirli tutun (Ethernet portlari da dahil)

Guvenlik duvarindan, sadece sececeginiz MAC adreslerine erisim izni verin. Harici baglanti ekstra olarak buradan da engellenecek.

Disaridan herhangi bir cihazin baglanmasi mumkun olmayacaktir. Sifreyi bilse dahi baglanmaz. Baglansa bile internet erisimi olmayacaktir, modem arayuzune dahi giris yapamaz.
Ben WPA2-PSK / AES seklinde kullaniyorum.

Son düzenleme:

Cihaz sayısını nasıl sınırlandırma yapıyoruz. Şifre isteyenlere senin telefonun sorunlu deriz .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…