Modem ile bağlantının kopması ve hız düşmesi

Samba1903

Hectopat
Arkadaşlar, öncelikle merhaba. Açtığım konudaki paylaşım yaptığım fotoğraf alıntıdır. Bu paylaştığım resimdeki modemi kullanmaktayım. Sorunum başlıkta belirttiğim gibi hızım çok düşüyor ve bağlantı sürekli kopup duruyor. Oyuna girdiğimde ping değerim bazen 20 bazen 240 bazen ise 1000'e çıkıyor. Kullandığım paket 100 Mbps fiberdir. Acaba alt yapıda sıkıntı var mı diye bir sürü siteden kablolu olarak test hız testleri yaptım.

Hız sonuçlarımı SS alamadım ama hız sonuçlarım 113-101 arası download hızı, 8-15 arası upload hızı alıyorum. Modemle aramdaki mesafe 5.5 metre mesafe olup yanlış bilmiyorsam 30 cm veya daha fazla olabilecek kadar duvar kalınlığı var. Wi-Fi ile bağlantı kurmaktayım. Kullandığım ağ bağdaştırıcısı ise ASUS USB-N10 nano kablosuz nano USB adaptör. Şimdi sorum şudur. Bu bağlantı kopukluğunu veya hız düşüklüğünü engellemek için Wi-Fi sinyal güçlendirici mi almalıyım yoksa daha güçlü bir modem mi ya da farklı bir seçenek var mı? Bu konuda tecrübeli birisi yardımcı olursa memnum olurum.

Dosya Ekleri

• temsili modem.jpg
    116 KB · Görüntüleme: 39

En başta imkan varsa kablolu denenmeli, eğer yok ise;
Bu tür durumlarda nano adaptörler pek önerilmez. En azından ASUS USB N-14 öneririm.

Ethernet kablosu ile deneyin.
ISS ile iletişime geçin.
En başta imkan varsa kablolu denenmeli, eğer yok ise;
Bu tür durumlarda nano adaptörler pek önerilmez. En azından ASUS USB N-14 öneririm.
kablolu olarak sonuçlarım "113-101 arası download hızı, 8-15 arası upload hızı alıyorum" böyle çıkıyor fakat imkan olarak kablo ile bağlanma seçeneğim yok. Yani bu aradaki köprüyü güçlendirecek adaptörün iyisinimi almalıyım yoksa sinyal güçlendiricimi benim için bu önemli..

Hocam oyuna ethernet ile bağlanın ping olacak mı?
Olmuyorsa güçlendirme önereceğim çünkü belki Wi-Fi bağlantılarında sıkıntı vardır.

Hocam oyuna ethernet ile bağlanın ping olacak mı?
Olmuyorsa güçlendirme önereceğim çünkü belki Wi-Fi bağlantılarında sıkıntı vardır.
sevgili dostum kablolu olarak oyuna girince test ettiğimde hiçbir sıkıntı yok.
Hocam kullandığınız router tam olarak zaten bu yüzden artık verilmiyor. Türk Telekom'dan ZTE modemini talep ediniz. Ücretsiz olarak sorununuz çözülecektir bir nebze.
tam demek istediğini anlayamadım. biraz daha açıklayıcı anlatırmısınız?
Hocam kullandığınız router tam olarak zaten bu yüzden artık verilmiyor. Türk Telekom'dan ZTE modemini talep ediniz. Ücretsiz olarak sorununuz çözülecektir bir nebze.
kullandığım internet firması türk telekom değil bu arada söylemeyi unutmuşum. Taşeron bir firma ile türk telekomun alt yapısını kullanıyor.

tam demek istediğini anlayamadım. biraz daha açıklayıcı anlatırmısınız?
Öncelikle modem denmiyor bu aygıtlara hocam. Router deniyor. Ben anlatımda açıklık olsun diye modem olarak bahsettim yine de.

Hocam Türk Telekom'un size verdiği modem yani bu modem,artık kullanıcılara verilmiyor. Çünkü bazı kullanıcılar çok şikayetçiydi bu cihazdan. Sizin cihaz değiştirme hakkınız bulunuyor. Türk Telekom'a gidip veya arayıp modem değişikliği talep ediniz. ZTE'nin cihazını denemek istediğinizi söyleyiniz. ZTE'nin cihazı daha güzel performans sunuyor kablosuz bağlantıda. Ama bağlantı kesilmesi gibi sorunlar az da olsa devam edecektir. Elbette sizin şu an yaşadığınız kadar fazla olmayacaktır. Bunu nerden biliyorsun derseniz bizzat deneyimledim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…