Modem Kimlik doğrulama şifresini Unutmak

Eren_540

Kilopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese öncelikle iyi forumlar arkadaşlar,
http://192.168.1.1/ adresine girdiğimizde çıkan kimlik doğrulama panelindeki şifremi unuttum. Geri alabilme şansım var mı, modemime kablosuz olarak bağlanamıyorum. Onu ayarlıyacağım fakat modeme bağlanamıyorum. Şifremi unuttum. Acaba geri alabilme şansım var mıdır ?

Yardım eden yok mu?

Aklına gelen şifreleri bir dene. Veya ttnet vb. iss firmware update yollayıp değiştirmiş olabilir modemi onlardan aldıysan. Diğer bir yol ise modemlerin hemen hemen hepsinde user şifresinin yanında root şifresi bulunur. İnternette modeminle ilgili biraz araştırma yapabilirsin. Belki root şifresi olabilir ve bu şifreler değişmez. Eğer bulamazsan modemini arkasında, altında veya yanında bulunan ufak deliğe bir sivri cisimle basark resetlemen ve sıfırdan kurulum yapman gerekir.

Birkaç imkan var.
  • Modemi TTNet'ten aldı isen muhtemelen kullanıcı adı admin, şifresi ttnet olarak deneyebilirsin.
  • Modemin marka ve modelini ileterek öğrenebilirsin.
  • Modemin alt kısmına bakarak öğrenme şansına sahipsin.
  • Modemi ince bir zımbırtı ile arka tarafında bulunan küçük bir delik vasıtası ile resetleyebilirsin. (İnternet ağ adın ve şifren yanında bazı yaptığın özel ayarlarda silinecektir.)

Modeme reset at (Modemin arkasındaki minik deliğe kalemle bastırarak atabilirsiniz.)bu işlem modemi sıfırlayacaktır. Ardından modemin varsayılan kullanıcı adı ve şifresini gir büyuk ihtimalle kullanıcı adı : admin şifre ise TTNet'ten aldıysan ttnet'tir TTNet'ten almadıysan modeminin markası ve modelini yazarak internetten öğrenebilirsin. sonrasında ise modemini tekrardan internete girilmesi için ADSL ayarlarını yapmayı unutma.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı