Modem köprülemede IP aralığı kaç olmalı?

bafralı

Kilopat
Herkese iyi sosyaller, arkadaşlar elimde 2 tane TP-Link-td W9970 VDSL2 modem var. Köprüleme yapıyorum fakat IP aralığını ayarlayamadıgımı düşünüyorum çünkü kısa süre içinde bağlantı kopuyor. IP çakışmaması için IP aralığına kaç vermemiz gerekiyor yardımcı olabilir misiniz? Modemlerin arayüzü 192.168.1.1

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir modemin DHCP açık olmalı diğer modemin kapalı, arayüz iplerini 192.168.1.1 ve 192.168.1.2 verirsen sorun olmaz.
Aynen dediiniz gibi yaptım fakat wifi kısa bi süre sonra çakışma mı yapıyor ne internet yok diyor . Sanki uzak aralık bi ip aralığı belirlemek gerekiyor bir forumda okumuştum ama değeri kaç girmem gerek onu bilmiyorum yada başka bi püf noktası mı var acaba.. Teşekkür ediyorum bu arada

Birinci modemin arayüzüne ilk önce gir ve ardından giriş yaptıktan sonra DHCP ayarlarına gir. DHCP tarafından dağıtılacak IP adreslerinin aralığını belirlemelisin. "192.168.1.2" ile "192.168.1.100" verebilirsin.

Arından ikinci modemin arayüzüne gir ve giriş yaptıktan sonra DHCP ayarlarına gir. Burada aralığı birinci modemin aralığından farklı vermelisin. Örneğin "192.168.1.102" ile "192.168.1.200" verebilirsin. Umarım sorunun çözülür eğer sorun çözülmez ise TP-Link canlı destek hattı ile iletişime geçmeni öneririm.

bak burada tarifini yaptım. aynı sorun varmış. bunu yapabilirsin. iki cihazın kablolarını da lan-lan şeklinde yap. sadece ikinci cihaza static ip verirken, modende dağırılan aralık dışından vermen gerek. mesela modem 192.168.1.1 ise, dağıttığı aralık da 192.168.1.100-199 ise, sen ikinci cihaza 192.168.1.2 veya 192.168.1.254 verebilirsin...

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum, evde boya badana muhabbeti olduğu için ufak bi ara verdim ama çok yakın zamanda deneyip sizlere durumu bildireceğim..

Peki bu iki modemi kablosuz olarak köprüleme şansımız var mıdır? YouTubeden bakarak Bikaç deneme yaptım tabi ama olmadı...

eğer modemlerde meshing özelliği varsa onu açarsın olur. ama ne kadar sağlıklı olur meçhul. zaten iki cihazı kullanma sebebin diğer odada çekmemesi değil mi :)

Bende de benzer bir durum vardı. Ben Huawei HG255S ile Airties RT-206v1TT modelini kablosuz olarak birbirine bağlayıp denemiştim. Ana modem HG255S ikinci modem de RT-206 modeliydi. İlk önce her iki modemin wifi kanalını aynı değere getirmiştim. Daha sonra RT-206 da DHCP özelliğini kapatıp diğerinde açık bırakmıştım. HG255S de WDS köprüsünden RT-206 nın SSD ini seçtim. RT-206 dan da Mesh menüsünden HG255S SSD ini seçtim. HG255S normalde şifreli olmasına rağmen hiç şifre vs. girmeden bağlandı. RT-206 dan internete girebiliyordum. Ancak bir müddet sonra RT-206 da bağlantı koptu ve IP adresi alınamadı hatası aldım nedense. Bu arada ikinci modemin IP adresini vs. değiştirmeyi denemiştim ama işe yaramadı. Yine bir müddet sonra bağlantı kopuyordu.

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum, evde boya badana muhabbeti olduğu için ufak bi ara verdim ama çok yakın zamanda deneyip sizlere durumu bildireceğim..

Peki bu iki modemi kablosuz olarak köprüleme şansımız var mıdır? YouTubeden bakarak Bikaç deneme yaptım tabi ama olmadı...
Elinizdeki w9970, Türk Telekom tarafından verilen modelse onda kablosuz köprüleme özelliği yok diye biliyorum. Bende de bu cihaz var kablosuz köprüleme yapamamıştım. Ama yanlış hatırlamıyorsam aynı isimde piyasaya sürülen ayrı bir model daha var. Onda bu özellik olup olmadığını bilmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı