Modem mi Router mı?

BrkyKse

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, elimde ZyXEL 3312 B10 VDSL2. modemim var. 4. senesi, evimiz 140 M.2 ve her alanı faal olarak kullanılıyor 50'lik internet paketim var. Evin en uzak köşelerinde minimım 38-40 alabileceğim bir yol var mıdır? Router mı koymalıyım mesh mi? Bütçem 1000 TL altı olmalı evin kuş bakışını çizdim en uzak köşelerindeki Dbm'ler böyle sizce ne yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• BA4E490A-52C6-4BF6-BC2A-947EB54999CE.jpeg
    77,5 KB · Görüntüleme: 78
Peki sadece modem evin her bölümüne 2.4 ghzda yüksek hızlarda iletim yapabilir mi? Aklımda bu modem vardı bu arada

50Mbps için o modem yeter. Zaten mobil cihazlar çoğunlukla 30 Mbps üstünü görmez.

Modeminize 50 mbps geliyordur. Kablolayla bağlayıp ya da yakın bir yerinden wifi ile ölçün. Eğer orada 50 alıyorsanız kesinlikle modem diye bir şey yok gereksiz masraf olur. Hatta o durumda routere bile gerek yok menzil artırıcı bile işinizi görür.

Modeme 2 metre mesafeden aldığım hız bu

Dosya Ekleri

• C9A863A4-03ED-484A-A705-04B5C855D311.png
    155,8 KB · Görüntüleme: 67
Kablo ile bağlanmıyorsunuz bunlar biraz normal geliyor bana.
Kablo ile bağlandığımda tam hız alıyorum

Benim demek istediğim modemden uzak kalan noktalarda Ping ve hız yavaşlamasını önlemek için bir çare bulmak

Kablo ile bağlandığımda tam hız alıyorum

Benim demek istediğim modemden uzak kalan noktalarda Ping ve hız yavaşlamasını önlemek için bir çare bulmak
Router işinizi görür diye düşünüyorum ama emin olamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…